Drama v seriálu ZOO: U Roklových je poprask. Vojta má plnou tašku peněz a rodiče se bojí nejhoršího

Drama v seriálu ZOO: U Roklových je poprask. Vojta má plnou tašku peněz a rodiče se bojí nejhoršího
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože Vojta v poslední době neměl s Karlou nejlepší vztah, vyčítá si, že v ten tragický den odmítl jet s ní. Nemuselo se nic stát. Nikdo mu nevymluví, že je alespoň částečně za její smrt zodpovědný. Truchlení potřebuje čas.

Jenomže rodiče i Marek už si o Vojtu dělají starosti. Špatně spí, nic nejí, a navíc se někam ztrácí a nikdo neví, kde vlastně je a co dělá. Když u něj rodiče objevili pytlík s pilulkami, dostali strach. Už jednou drogám v těžké životní situaci podlehl a možná se opět rozhodl řešit své problémy tímto způsobem.  

Marie sice pobývá doma častěji, když zjistila, že ji Brázda dokáže zastoupit, ale nemůže být Vojtovi v patách celý den. Je to už dospělý člověk a nemůže na něj tlačit. Napadlo ji, že povolá babičku, aby vnuka zaměstnala a rozptýlila. I otec se snaží s Vojtou promluvit, ale Vojta všechny ujišťuje, že je v pořádku.

Marie si vzpomněla, že měl Vojta spolužáka, který má psychologickou praxi, a tak se za ním vydává. Plán je jednoduchý. Má se zastavit náhodou v baru a podívat se na Vojtu. Jenže plán tak úplně nevyjde a kamarád se prozradí, když zmíní jméno Vojtova syna. Tomu hned dojde, že návštěva bývalého spolužáka v baru není úplně náhodná a ani mu netrvá moc dlouho, aby zjistil, že je za tím starostlivá matka.

bratři ze seriálu Marek a Vojta, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vojta vůbec nerozumí tomu, proč se o něj všichni tak starají a kontrolují ho. Přece musí pochopit, že všechno má svůj čas a nikdo mu jeho truchlení nezkrátí a bolest nezmenší. To si musí prostě prožít.

Jenže jedno ráno babička nemůže najít náušnice. To už je Marie úplně zoufalá. Když byl minule Vojta na drogách, z domu se začaly ztrácet právě takové drobnosti, které jdou dobře prodat. Rodina má jasno. Přestože to rodiče dělají neradi, rozhodnou se Vojtovi prohledat jeho věci. To, co najdou v jeho tašce, je ohromí. Obálka v tašce je plná peněz. Jejich syn má zřejmě více tajemství, než si vůbec dokázali představit. On snad ty drogy dokonce prodává!

Když Vojta přichází domů, je připravený na to, že si vážně promluví s mámou. S tím psychologem to byla rána pod pás a nemůže to tak pokračovat. Nakonec to vypadá, že rodiče jeho námitky pochopili a večer si všichni užili v dobré náladě. Úplně náhodou se také našly ztracené náušnice. Měl je Vojtův syn v autíčku. Zřejmě je babička nechala někde ležet a malý všetečka si je vzal. Babička si oddechla:

Ještě že to nebyl ten fet.

To však Vojta zpozorněl a bylo po rodinné idylce.

Jaký fet?

Žádá si vysvětlení.

A konečně přišla ta pravá chvíle vyložit karty na stůl. Vojta se nestačí divit, co všechno rodiče kontrolují. Na druhou stranu, kdo se jim může divit. Tajemné pilulky v sáčku, Vojtova únava, uzavřenost, divné chování, divné návštěvy, a nakonec i hromada peněz neznámého původu.

Vojta je úplně zmatený. Netušil, že mu rodiče nevěří, že považují jeho antidepresiva za drogy a kupce na dům, kde mu všechno připomíná Karlu, za drogové dealery. Nevěří tomu, že rodiče zálohu na dům mohli považovat za peníze z prodeje drog. Bere si syna a odchází.

Zdroje článku: