Dračí princezna: Vezměte děti do kina na pohádkový příběh plný rošťáren a humoru

Dračí princezna: Vezměte děti do kina na pohádkový příběh plný rošťáren a humoru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V norsko-holandsko-české spolupráci vznikla pohádka Katariny Launing, která startuje v kinech 16. prosince. V jedné z hlavních rolí si zahraje nejoblíbenější fantasy postava současnosti. Tou je samozřejmě drak. A v tomto příběhu bude hodně zlobit.

Přichází vánoční čas a v pohádkovém městě už se všichni těší na ty nejkrásnější svátky v roce. Ke zděšení všech obyvatel se ale nad městem objeví drak. Po počáteční panice lidé zjistí, že jde vlastně o dráčka, který sem zabloudil ze vzdálené dračí země.

Hlavní hrdinové filmu, Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Dráček si brzy najde kamarády. K devítileté Sáře se brzy přidá Mortimer a začíná vzrušující dobrodružství, které probudí všechny obyvatele ospalého městečka a vše bude rázem vzhůru nohama. Na jejich lumpárny obyvatelé města budou ještě dlouho vzpomínat. Dráček je sice velice kamarádský tvor, ale do světa lidí se moc nehodí. Navíc je to takový zlobivý výrostek, který je neposlušný a o pravidlech slušného chování toho moc neví. Když se k tomu přidá jeho schopnost plivat oheň kdykoliv se mu zachce, mohou vzniknout nečekané a nebezpečné situace.

 Děti a drak, Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Nebude to trvat dlouho a na vypečený trojlístek se upře pozornost nejen obyvatel města, ale i televizních štábů a strážců zákona. Nakonec je možné jen jedno řešení, vrátit rozverného dračího dorostence tam, kde má svou rodinu a kde jeho ohnivé efekty nebudou nikomu vadit.

„Když jsem byla dítě, milovala jsem filmy jako Gremlins nebo E.T. Mimozemšťan, filmy plné dobrodružství, humoru a dojetí, ve kterých se mohlo stát úplně cokoliv. Jsem ráda, že můžeme do kin přinést právě takový příběh podobný těm, které mě inspirovaly k tomu, abych začala točit,“

říká režisérka Katarina Launing.

Česká stopa

Pohádkový příběh je s českým dabingem a možná poznáte záběry z českých exteriérů. Natáčelo se například v Dobřichovicích. Na projekt přispěl Státní fond kinematografie. Ve filmu si zahrála Petra Johansson (49), rodačka z Klatov, která žije v Česku a ve Švédsku. Vidět jste ji mohli také v epizodních rolích v českých seriálech (Ochránce, Anatomie života, Ordinace v růžové zahradě, Modrý kód). Díky jazykovým znalostem se často objevuje v zahraničních produkcích.

V českém znění: Adam Ipser, Klára Sochorová, Apolena Mudrová, Hynek Hoppe, Jiří Krejčí, Václav Rašilov

Zdroj:

  • Bontonfilm / Press