Dokument Brad Pitt - blonďákova pomsta bilancuje šedesát let života hollywoodské hvězdy

Dokument Brad Pitt - blonďákova pomsta bilancuje šedesát let života hollywoodské hvězdy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani takovému fešákovi, jako je právě Brad Pitt, se stárnutí nevyhne. V jeho případě mu každá vráska přidává jen na zajímavosti. A už pár desetiletí dokazuje, že je víc než jen hezká tvář.

Známý herec debutoval v roce 1987, ve svých čtyřiadvaceti letech. Stejně dobře z něj mohl být novinář, ale těsně před koncem studia se rozhodl, že to není práce, kterou by chtěl dělat. V roce 1986 se přestěhoval do Los Angeles s 325 dolary v kapse. První období spal na gauči zpěvačky Melissy Etheridge a živil se příležitostnými brigádami.

Zlom v jeho herecké kariéře nastal v okamžiku, kdy si ve filmu Thelma a Louise sundal košili. Přestože hrál vlastně zápornou roli zlodějíčka a frajírka, ženy ho nemohly dostat z hlavy. Sám herec na natáčení vzpomínal plný rozpaků. Jednak byl většinu času bez oblečení, styděl se a potil. Přišlo mu, že všichni kolem naprosto přesně vědí, co mají dělat, a jediný on je zmatený a netuší, co tam vlastně předvádí.

Od té doby však dokázal, že kromě vyrýsovaných svalů a hezkého obličeje má i talent. Není úplně snadné se k pozici jednoho z nejlépe placených herců propracovat, ale ještě složitější je si své místo na výsluní uhájit. Bradovi to vyšlo a dokáže stále vyvolat pěkný rozruch, přestože to není vždy jen kvůli herectví.

Aniston a Pitt
Aniston a Pitt | Zdroj: Everett Collection / Shutterstock

Jeho životem prošlo i pár slavných žen, např. Robin Givens, Christina Applegate a Juliette Lewis. Byl zasnoubený s Gwyneth Paltrow a později se oženil s Jennifer Aniston.

S Gwyneth Paltrow byli oblíbenci bulvárních novin. Jeden čas dokonce hrozilo, že světlo světa spatří tak žhavé fotky, že už nebudou mít co skrývat. Pár se bránil žalobou a zveřejnění pikantních fotek zabránil.

Život se Bradovi změnil během natáčení komedie Mr. & Mrs. Smith. Přitom herec původně roli odmítl. Hlavní ženskou roli měla vytvořit Nicol Kidman, ale Pitt prohlásil, že mezi nimi není vůbec žádná chemie a že do toho nejde. Když však padla definitivní volba na Angelinu Jolie, změnil názor.

Angelina Jolie a Brad Pitt
Angelina Jolie a Brad Pitt | Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Z nového páru byl nadšený celý svět a Bradovi bylo dokonce odpuštěno, že opustil Jennifer Aniston. Páru se dařilo pracovně i v soukromí a plnili žebříčky popularity i příjmů. Jen fotky dvojčat prodali společnostem People a Hello! za 14 milionů dolarů, což z nich dělá nejdražší snímky celebrit, jaké kdy byly pořízeny.

Bohužel rodinná idylka netrvala dlouho, a přestože Brad chtěl velkou rodinu, ta, kterou kolem nich vytvořila Angelina, už byly asi příliš velká a rozmanitá a manželé začali mít problémy v tom, jak děti vychovávat. To vedlo nakonec k nejbouřlivějšímu rozvodu, jaký Hollywood pamatoval.

Dokument je k vidění na ČT ART  10. září večer.

Zdroje článku: