Diváci, v pondělí se prostě musíte dívat na krimi seriál

Diváci, v pondělí se prostě musíte dívat na krimi seriál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo si v pondělí vybíral večerní program, zjistil, že těch krimi projektů už je přece jen nějak moc. Nejen, že proti sobě stanuly dvě novinky, tedy seriál Oktopus a nová epizoda Kriminálky Anděl, ale ještě se tam divákům připletli Specialisté, Malý pitaval z velkého města a Polda.

U diváků vyhrál nový seriál České televize a téměř třetina lidí, kteří seděli u televize, zvolili společnost Miroslava Krobota a Mariky Šoposké. Celkem si nový seriál nenechalo ujít asi 1,2 milionů diváků, jak uvádí Novinky.cz.

Ostudu si rozhodně neudělal ani premiérový díl oblíbeného seriálu Kriminálka Anděl. I ten překročil milionovou hranici ve sledovanosti.

Nový seriál Oktopus řeší odložené případy a je to v tomto žánru poprvé, kdy se takové případy dostávají na obrazovky. Zajímavá je i dvojice vyšetřovatelů na oddělení kontroly termínově ohrožených případů S.

Za vznikem Oktopusu stojí kapitán Dítě, který si tak trochu vytvořil pracovní místo, kde si může hrát. Kancelář si odstěhoval trochu bokem od hlavní budovy, ale především si nasadil takové pracovní tempo, aby měl čas na své koníčky. Kapitán Dítě tvrdí, že neumí řídit auto, jezdí nejraději vlakem, nemá zbraň a za ničím se nehoní. Vlastně to vypadá, že jen tak okrajově občas popřemýšlí o nějakém starém případu. Trošku ale klame tělem. Je to hráč a napětí má rád.

Miroslav Krobot.
Miroslav Krobot | Zdroj: Pavla Černá / © Česká televize

Ve skutečnosti je hodně chytrý – když se objeví ke starému případu i jen nepatrná nová informace, dokáže okamžitě zavětřit a vyhodnotit, zda je informace užitečná a otvírá cestu dalšímu vyšetření. Sympatie si kriminalista získává i svým přístupem k životu, který si umí vychutnat.

Jeho parťačka je mladá, hezká a chytrá. Zatím má svá tajemství. Ale i ona si vyžádala práci v poněkud klidnějším prostředí. Tady se vyšetřuje beze spěchu, bez stresování. Na svého kolegu zatím názor nemá, jen ji občas překvapuje.

Marika Šoposká
Marika Šoposká | Zdroj: Pavla Černá / © Česká televize

Kapitánka Fáberová není žádná naivka, není ani nijak zvlášť sympatická. S Dítětem však tvoří hodně zajímavý pár a jak to vypadá, jejich spolupráce bude překvapivě dobře fungovat.

Zajímavá je i malá role, kterou ztvárnil Jaromír Hanzlík. Ten byl hodně zvědavý na natáčení s Krobotem.

Když jsem si přečetl ten scénář, tak mě napadlo, že bych tu figuru pojal jako věčně nenaloženou, a pak mi Honza (režisér Pachl) řekl, že hlavního detektiva bude hrát Krobot. Tak jsem mu na to říkal, že tam budeme takový dva,

 prozradil Hanzlík.

Zdroje článku: