Dana Medřická svým herectvím okouzlila už v mládí cizince, kterého si na sklonku života vzala za manžela

Dana Medřická svým herectvím okouzlila už v mládí cizince, kterého si na sklonku života vzala za manžela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanouškům seriálů se Dana Medřická vybaví jako velice svérázná lékařka v pokračování seriálu Nemocnice na kraji města. Vtipná a upřímná doktorka Fastová nastoupila na obvod, aby vypomohla stárnoucímu doktorovi Sovovi. Ten se rozhodl po odchodu z nemocnice dělat obvoďáka v zapadákově.

A právě Fastová mu nakonec pobyt v novém prostředí zpříjemnila tak, až jí nabídl společnou cestu životem.

V reálném životě to měla herečka Dana Medřická podobně a na sklonku života se odhodlala začít nový vztah, a dokonce se vdát. Osud ji však už moc času nedopřál, přesto je její životní příběh hodně zajímavý.

Možná si herečku vybavíte i jako učitelku Zmatlíkovou v seriálu My všichni školou povinní anebo jako maminku Hanákovou v podařeném seriálu Taková normální rodinka. Hrála také v celé řadě televizních filmů, ale její velkou láskou bylo divadlo. Právě tam se dočkala velkého úspěchu s představením Kočičí hra, která měla v Národním divadle přes 400 repríz.

V jejím životě byli dva osudoví muži, kteří se dokonce potkali. Když se poprvé rozhodla pro partnerské soužití, vybrala si herce a divadelního režiséra Václava Vydru. Žila s ním od roku 1945 až do jeho smrti v roce 1979. Jejich manželství prošlo velkou zkouškou, když jim zemřel půlroční syn. Trvalo celou řadu let, než se narodil Václav, který převzal rodinou tradici a stal se z něj herec.

Jeho hlas spolu s hlasem manželky Jany Bouškové, slýcháme v komentářích pořadu Prostřeno. Boušková se nedávno objevila v televizi jako svérázná pošťačka v seriálu Policie Modrava.

Václav Vydra st. se na sklonku života potýkal se zdravotními problémy a Medřická mu tak byla opatrovníkem až do konce jeho života. Nikdy by ji nenapadlo, že se ještě vdá, a navíc za cizince.

Herečce táhlo na šedesát, když se potkala se svým ctitelem Artemiem ze Španělska. Pro něj však nešlo o seznámení v pozdním věku, protože byl jejím velkým ctitelem. Když v mládí žil a pracoval v Československu, rád si zašel do divadla na představení, kde hrála. Dokonce se osmělil a před návratem do Španělska za ní přišel s kytkou, aby jí poděkoval za to, že mu zpříjemnila pobyt v cizí zemi.

A právě tento cizinec se jí ozval po mnoha letech, když navštívil naší zemi jako turista. Když v něm Medřická poznala svého dávného ctitele, pozvala ho na kávu a seznámil se i s jejím manželem. Slovo dalo slovo a Artemio oba pozval do Španělska. Její muž už se tam nepodíval, protože zemřel. Ona nakonec na nátlak syna do Španělska jela. Během jejího pobytu i její přítel přišel o ženu, která zemřela na infarkt.

Společná bolest je oba sblížila a rok se přátelili po telefonu, než odjela Dana na další letní prázdniny. V té době už nic nepřekáželo tomu, aby se dvě spřízněné duše daly dohromady. Přestože to Medřická brala s humorem, nakonec se v roce 1981 za postaršího Španěla provdala. Kvůli herectví, které ještě nebyla připravená opustit, to bylo manželství na dálku. Ale fungovalo. Bohužel jí nebylo dopřáno, aby s Artemiem zestárla a v roce 1983 i ona zemřela krátce po infarktu. Její manžel se s ní nestihl ani rozloučit.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský text