Charlize Theron slaví narozeniny. První žena z jihoafrické republiky, která získala Oscara za "nejzrůdnější" roli

Charlize Theron slaví narozeniny. První žena z jihoafrické republiky, která získala Oscara za "nejzrůdnější" roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Srpen je na narozeninová výročí celebrit hodně bohatý, a tak se pojďme podívat na životní cesty jedné z oslavenkyň Charlize Theron, která přišla na svět 7. 8. 1975 v Benoni v Jihoafrické republice.

Osamělé dětství a smutné dospívání

Svůj dětský věk prožila na farmě obklopená přírodou, a i když je Charlize známá svou otevřeností, dětství nepatří ke kapitolám života, ke kterým by se ráda vracela. Ve třinácti letech odešla studovat a splnit si sen stát se tanečnicí. Dospívání pro ni nebylo moc snadné a začala pracovat v modelingu, aby si našetřila na dobré taneční vzdělání. Po výhře v mezinárodní soutěži krásy využila příležitost a přijala pracovní nabídku v Itálii. Po rodinné tragédii, kdy její matka zastřelila v sebeobraně opilého a násilnického otce, odešla ráda.

Vysněná Amerika

Po získání prvních úspěchů a honorářů odešla do New Yorku na Joffrey Ballet Scholl, kde si bohužel poranila koleno a s kariérou profesionální tanečnice se rozloučila. Dál pracovala v modelingu a začala se zajímat o herectví. K tomu ji tak trochu pomohla náhoda. Jedna slovní přestřelka v bance upoutala lovce talentů, a tak Charlize dostala svou první malou roli ve filmu Kukuřičné děti 3.

Rozjíždějící se kariéra

I přesto, že jejím rodným jazykem je „afrikánština“, svou zajímavou angličtinou a výrazným svěžím vzhledem v hereckém prostředí nezůstala bez povšimnutí a začaly přicházet první nabídky.

Sama herečka s úsměvem přiznává, že byla v mládí bezmezně zamilovaná do Toma Hankse a byl jejím motivem pro přání stát se herečkou. A byl to právě tento herec, který ji obsadil ve svém prvním režijním počinu do snímku To je náš hit! a tím ji dopomohl k významnějším rolím (Ďáblův advokát, Astronautova žena, Pravidla moštárny).

Zvrat v kariéře

V roce 1999 přišla nabídka na snímky pro pánský časopis Playboy a v ten okamžik se Charlize stala velice známou tváří a na zajímavé nabídky nemusela dlouho čekat (Falešná hra, Legenda o slavném návratu, Listopadová romance, Probuzení v Renu, Loupež po italsku).

Paradoxně největší úspěch přišel za roli ve filmu Zrůda, kde je krásná herečka stylizovaná do nevzhledné sériové vražedkyně. Kvůli roli přibrala 15 kg a nechala si nainstalovat i umělý chrup. Film vyšel krátce po popravě skutečné vražedkyně a Oscar a Zlatý glóbus za ztvárnění ženské role na sebe nenechaly dlouho čekat.

Reklama a charita

Slušné příjmy má Charlize i z reklam, je tváří parfému J’Adore Dior a ročně si tak přijde na 2 miliony dolarů. Její filmové honoráře se už pohybují nad hranicí 10 milionů dolarů za roli.

Ke cti ji určitě je, že je velmi štědrá a prostřednictvím nadace podporuje africké děti s nemocemi HIV, malárií a tuberkulózou. Je také vytrvalou aktivistkou za práva žen a zvířat. Za své úsilí obdržela ocenění Posel míru.

Soukromí

Ve svém soukromí měla herečka pár vztahů (George Cloony, Sean Penn), které nevyšly, ale svou lásku věnuje dvěma adoptovaným dětem.