Celebrity pod lupou: Eva Jeníčková, Vendulka „utěšitelka“, si prošla několikaletou zkouškou odolnosti

Celebrity pod lupou: Eva Jeníčková, Vendulka „utěšitelka“, si prošla několikaletou zkouškou odolnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Než Vendulka vložila své ňadro do ruky Štěpána Šafránka, zahrála si jako osmnáctiletá v úspěšné komedii Sněženky a machři, kde pobláznila celou tlupu vrstevníků, se kterými se potkala na lyžařském výcviku.

Stejně jako v „Básnících“, ani ve „Sněženkách“ neměla problém s odhalováním, což jí přineslo poměrně rychle popularitu. Herecké geny po rodičích nezdědila. Otec byl vysokoškolský profesor a matka chemička. Kdoví, co na životní volbu dcery říkali.

Taneční konzervatoř jí zakázali, ale DAMU už si uměla prosadit. I přes poměrně dobře rozjetou kariéru se však rozhodla zkusit štěstí ve světě. Z plánovaných dvou měsíců pobytu v roce 1989 se jí pobyt v USA protáhl.

V novém domově se snažila hezká Česka prorazit, ale jako děvče z východní Evropy dostávala jen role ruských špionek, a to už se jí začalo zajídat. Nakonec se oklikou přece jen dostala k tanci v televizních show a ve videoklipech známých hvězd.

Už v poměrně pokročilém věku si troufla na fotky pro Playboy a dostala se i k herectví. Na obrazovky se vrátila znovu jako Marika i Vendulka. Objevila se i v seriálu Polda.

Vážný úraz a drahá léčba

Eva Jeníčková
Eva Jeníčková | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Herečka se dlouhé roky potýká s následky úrazu, který se jí stal v roce 2018, kdy ji na procházce se psem napadli dva pitbulové. Poté, co ji psi „prohodili vzduchem“, dopadla tak nešťastně, že si pochroumala nohu. Zkusila počkat, až se noha dá do pořádku, ale bolesti nepřestávaly, a tak začala chodit po doktorech, kteří nebyli dlouho schopni stanovit správnou diagnózu.

Po dvou letech od úrazu konečně našla odborníka, který ji dokázal nasměrovat ke správné léčbě. Prošla si operací, která musela vyřešit problém natržených svalů v kyčli, úplně odtrženého hýžďového svalu a dalších zranění, např. vyhřezlé ploténky. Léčba byla velmi drahá a dlouhá a herečku stála všechny úspory. Navíc se hodně zadlužila a situace byla tak dramatická, že kamarádka pro ni s pomocí neziskové organizace uspořádala finanční sbírku, aby jí pomohla z nejhoršího.

Letos na jaře se konečně vše obrátilo k lepšímu a mohla začít pomalu chodit a pustit se do rehabilitace.

Herečku Evu Jeníčkovou si můžete připomenout v těchto dnech v komedii Jak básnící neztrácejí naději na Nova Cinema.

Zdroje článku: