Celebrity, o kterých jste nevěděli, že mluví několika světovými jazyky

Celebrity, o kterých jste nevěděli, že mluví několika světovými jazyky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Většina amerických a hollywoodských celebrit musí umět dobře pracovat se slovy. Jen když dokáží adekvátně přednést napsaný text, zvládnou nás diváky uchvátit. Některé celebrity toto ale neumí pouze v rodné angličtině, ale taktéž v cizím jazyce.

Mila Kunis

Mladá a trochu namyšlená kráska seriálu „Zlatá sedmdesátá“ a markantní hlas Megany ze seriálu „Griffinovi“ – to jsou jen dvě role talentované Mily Kunisové, jež je původem z Ukrajiny. Rusky a ukrajinsky tedy umí již od dětství. Ve věku sedmi let se její rodina odstěhovala do Ameriky, tudíž se až pak naučila pořádně anglicky, a to dokonce s americkým akcentem.

Bradley Cooper

Pobavil ve trilogii „Pařba ve Vegas“, zazářil ve filmu „Zrodila se hvězda“ jako režisér i hlavní herec a okouzlil jako Sexiest men alive roku 2011. Bradley Cooper ale není pouze geniální herec, umí mluvit hned třemi jazyky. Díky italskému původu mluví plynule italsky a ve škole se naučil francouzsky.

Sandra Bullock

Patří mezi nejlépe placené herečky, proslavila se především akčními snímky, je velmi skvělou režisérkou a může se chlubit Oscarem i Golden Globe Award. Málokdo ale ví, že Sandra Bullock mluví zcela perfektně německy. Tím, že její matka i její babička pochází z Německa, nejen že slyšela tento germánský jazyk doma, ale i během prvních 12 let života žila v bavorském Norimberku.    

Tom Hiddleston

Hiddleston nás v Marvelovském světě pobavil jako fantastický zlý brácha Thora Loki. Fantastické jsou ale také jeho lingvistické schopnosti. Mluví anglicky (a to v jakémkoliv přízvuku), španělsky, francouzsky a dokonce řecky.

Natalie Portman

Naučit se nový jazyk je těžký úkol. Naučit se dva cizí jazyky je ještě těžší. Ale naučit se čtyři? To už je mistrovský kousek. Natalie Portman právě tohle zvládla. Narozena v Izraeli zná z domova hebrejštinu, následně se naučila anglicky, španělsky, německy a japonsky. Velmi často se ani nedostavila k filmovým premiérám, aby se mohla naučit daný jazyk.

Christoph Waltz

Dvojnásobný vítěz Oscara a Tarantinův oblíbený herec Christoph Waltz se stal světově známým hercem právě proto, že umí více jazyků. Jeho průlom počal s filmem „Hanebný pancharti“, kde nám ukázal svůj talent. Plynule mluví německy (jak jinak, jako rozený Rakušan), anglicky, francouzsky a italsky (i když sám o sobě říká, že italsky neumí perfektně). Obvykle se i on sám postará o vlastní dabing ve francouzštině a v němčině.

Viggo Mortensen

Dánský herec Viggo Mortensen je nejspíše největším lingvistickým géniem hereckého světa. Plynule mluví dánsky, anglicky a španělsky a zcela v pohodě se domluví francouzsky, italsky, norsky, švédsky, katalánsky, holandsky a německy. Prostě člověk, který chce v každém státě mluvit se svými fanoušky jejich jazykem.

 

Zdroj: