V nové české dokumentární sérii Bez lítosti se zpovídají na doživotí odsouzení vrazi

V nové české dokumentární sérii Bez lítosti se zpovídají na doživotí odsouzení vrazi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli vás někdy zajímalo, jak asi uvažuje vrah odsouzený na doživotí, teď máte možnost to zjistit – díky novému dokumentárnímu seriálu, jenž nabízí výpovědi nejstrašlivějších zločinců z českých věznic, záběry ze skutečných míst činu i hrůzné fotografie.

Nejhorší zločinci, nejzávažnější delikty, nejtvrdší tresty

Osmidílný dokumentární seriál Bez lítosti (2023) nahlíží za vězeňské mříže a přibližuje život nejhorších vrahů, kteří si v českých nápravných zařízeních odpykávají doživotní tresty za obzvlášť těžké zločiny. Série je od středy 21. června 2023 k dispozici na Prima+ a v jednotlivých epizodách vskutku bez lítosti představuje osm vrahů, jejichž činy zaujaly pozornost médií.

Diváci se tak seznámí např. s Jurajem Kučerákem, zabijákem se sekerou, jenž ubil strýce a jeho tělo schoval ve sklepě, kde s ním žil celý měsíc. Napadl rovněž patnáctiletou příbuznou a kvůli penězům pak zavraždil jednoho známého, načež byl dopaden.

Další je příběh Miloslava Širůčka, vraha vlastní rodiny, jenž měl odjakživa napjatý vztah s otcem. Zastřelil nejen jeho, ale také mladšího bratra a nakonec i matku, přestože tu dle svých slov miloval. S těly žil v domě tři dny, jenže lidé potom začali jeho rodinu postrádat, a tak se Širůček sám přihlásil na policejní stanici a ke všemu se přiznal.

Nechybí ani díly věnované vražedkyni ze Smíchova Michelle Sudků, aktérovi metanolové aféry Rudolfu Fianovi nebo vrahovi sedmi seniorů Jaroslavu Stodolovi, jenž zabíjel za asistence své manželky Dany. Jednu epizodu, konkrétně právě tu šestou o Jaroslavu Stodolovi, mohli sledovat i diváci TV Prima, a to v sobotu 1. července po seriálu Agrometal.

Tyto a další případy seriál přiblíží prostřednictvím výpovědí samotných odsouzenců i kriminalistů. Současně ukáže policejní záběry z míst činu a fotografie, z nichž doslova mrazí.

„Vězeňství odvádí dobrou práci a vězni si ty tresty zaslouží.“

„Podařilo se natočit pořad, který vzbuzuje opravdu velmi silné emoce. Diváci budou mít možnost nahlédnout do míst, kam se rozhodně nikdo z nás dostat nechce. Věřím, že dokumentární minisérie Bez lítosti je doslova pohltí,“ řekla Lucia Kršáková, výrobní ředitelka skupiny Prima.

Autorka projektu Martina Eretová doplnila, že dokumentární série z vrahů opravdu nechce dělat celebrity. „Oni samozřejmě mají prostor vypovědět svoji verzi toho, co se stalo, i svého života. My jsme hledali odpověď na otázku, jak se z člověka stane vrah. Zajímalo mě, jestli jsou třeba nějaké společné prvky u těch příběhů, které jsme měli možnost monitorovat. Ještě bych dodala, že všichni vězni se litovali, ale takovou tu opravdovou, upřímnou lítost nad tím, že zmařili život někoho jiného, jsem tam úplně nezažila. Za sebe musím říct, že vězeňství odvádí dobrou práci a vězni si ty tresty zaslouží.“

Zdroje článku: