Anděl svádí ďábla (1988) aneb oddychová detektivka třicátých let

Anděl svádí ďábla (1988) aneb oddychová detektivka třicátých let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzhledem k tomu, že první díl erotické retrokomedie Anděl s ďáblem v těle měl mezi diváky velký úspěch, rozhodl se režisér Václav Matějka pro natočení druhého neméně oblíbeného pokračování Anděl svádí ďábla.

Divák se setkává opět se známým prostředím

I toto pokračování se opět odehrává na zámečku Riviéra, jenž spadl do rukou nové majitelce Renatě, kterou ztvárnila úžasná Zdena Studénková. Jak se zdá, pod jejím vedením nevěstinec šlape jako hodinky, klientela v podobě luxusní společenské smetánky se rozrůstá, jen bývalá šéfová Gábi alias Madam tento Renatin úspěch nemůže vydýchat.

Souboj mezi dvěma atraktivními ženami

Madam se rozhodne pro pomstu, se kterou jí má pomoct velmi pohledný sňatkový podvodník Voženílek, kterého si zahrál Josef Nedorost. Trochu vzrušení filmu dodá kriminální zápletka, bez které by to nebylo ono.

Ateliéry byly ještě využity do seriálu

Oproti prvnímu filmu si nese druhá část několik změn. V této části namluvila hlas Zdeny Studénkové Jarmila Švehlová. Ateliérové stavby v Hostivaři, které tvoří prostředí nevěstince, byly ještě jednou využity při natáčení seriálu Cirkus Humberto.

Za hlavní postavu Renátu musela zpívat jiná zpěvačka

Ačkoliv to vypadá, že má Zdena Studénková pro zpívání cit, bohužel, není tomu tak. Tak jako ve filmu S tebou mě baví svět, kdy jí hlas v písních propůjčila Helena Vondráčková, tak i v tomto případě za ni zpívala bývalá členka vokálního tria Bezinky – Lída Nopová. Fandové českých seriálů si mohou povšimnout, že ve filmu zazní melodie, jež byla použita jako hudební motiv v seriálu Náhrdelník.

Konečné scény filmu lehce vybízejí k natočení dalšího pokračování, ale nikdy se tak nestalo. Celý film můžete vidět 23.6. ve 21.00 hodin na ČT1. Hezkou zábavu.