Dnes v Ulici: Vilma se chová hůř než malé dítě a Ája závidí Martině a Jirkovi jejich jiskření

Dnes v Ulici: Vilma se chová hůř než malé dítě a Ája závidí Martině a Jirkovi jejich jiskření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Případné neshody ve vztahu naznačuje Ája Vendule na kávě. Jak moc závidí Martině a Jirkovi to jejich nepřehlédnutelné jiskření. Kdežto u nich doma je vše postaru. To v rodině Nyklů se schyluje k dalšímu třesku ohledně babičky Vilmy.

Místo toho, aby byli rádi, že mají klid, tak...

Ještě nedávno je zaměstnávala až až. Teď, když je klid a je zalezlá ve své garsonce, jim pro změnu tento klídek vadí. Ať Vilma dělá cokoliv, vždy je to špatně. Možná je to tím, že jde pokaždé takhle do extrému. Ještě nedávno ji naháněli po celém městě, jak toužila po operaci sama dojít do svého vzdáleného bytu. Teď, když hezky sedí doma a nikoho ani neotravuje, jim pro změnu vadí, že je až moc zalezlá. Kdyby takhle vřískali jen Lumír s Vendulou, dalo by se nad tím mávnout rukou. O babičku má však reálné obavy také Lexík. Tomu vadí, že si babička píše s cizími lidmi, což je hodně nebezpečné.

Vilma a její tablet 

Vilma je vážně jako dítě. Když se zrovna nepouští do sporu s Kateřinou nebo neodsouvá Vendulu na druhou kolej, předstírá, že reálný svět pro ni neexistuje. Vše, co ji teď těší, se smrsklo do malé tabulky, kterou může nosit všude s sebou. Ráno s ní vstává, večer s ní usíná. Dokonce ani Lexíka, který se přišel pochlubit svým vysvědčením, moc nevnímá. Proč taky? Má tolik rozepsaných konverzací, že je pro ni rodinná večeře dokonce přítěží. A přítěž je to i pro Kateřinu, která za chováním babičky Vilmy ještě takový problém nevidí. Problém to pro ni je, protože se Lumír opět tváří otráveně. Zkrátka starý známý neustále si stěžující Lumír. Toho chování babičky naprosto vyvedlo z míry. Vilmě musel tablet sebrat násilím jako dětem ve škole a vrátit jí ho až po večeři. Avšak ani ve chvíli, když měla tablet z ruky, nebyla myšlenkami přítomna. Neustále po tabletu, kterým už stihla způsobit hodně škody, pokukovala. Takhle to zkrátka dál nejde!

Ája si Vendule stěžuje na domácí stereotyp 

Možnou další dějovou linku Ulice u Venduly v bistru naznačuje Ája. Ta Martině a Jirkovi závidí jejich zamilovanost. Také by chtěla znovu pocítit, jaké to je mít motýly v břiše. To jí však s Máriem a s péčí o malou nehrozí. Buď je v práci, nebo se stará o domácnost a o dítě. Jak ráda by znovu randila! Na náladě jí nepřidává ani Vendula, která si libuje, že u nich doma je to prakticky podobné jako u Jirky a Martiny. Přitom vztah Venduly a Pavlíka byl přítomností Martiny ohrožen asi ze všech nejvíce. Že by vážně byla Vendula tak splachovací? A Pavel? Ten se stačil ze svého hlubokého zamilování do Martiny už odmilovat? Jak si může být Vendula jistá, že Pavel těm dvěma nezávídí stejně jako Ája? Vždyť ještě nedávno by si moc přál být na Jirkově místě, no ne?

Zdroj článku:
  • Autorský text