Dnes v Ulici: Nemilé zjištění čeká na Ivu v krámku, do kterého snad ani raději neměla lézt

Dnes v Ulici: Nemilé zjištění čeká na Ivu v krámku, do kterého snad ani raději neměla lézt
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva řeší přechod. V poslední době se necítí ve své kůži. Že by opravdu přechod? Nebo je to jen přešlost z toho, že už se dál nemůže stýkat s Duškem, který jí vléval energii do žil? Tohle by nikdy nepřiznala, ani kdyby tomu tak bylo. Na Vítka však čeká další téma k zamyšlení.

Bohunka už ví o Michalovi a Žofce a je s tím kupodivu v pohodě 

Jak se objednala, tak také přišla. Bohunka na masážní lavici u Ivy zjišťuje, jak dlouho o Žofce a Michalovi věděla. Iva jí to přznává podle pravdy a Bohunka jen funí, že se to opět dozvěděla jako poslední. Ale kupodivu to jde hladce. Až záhadně hladce. Iva se od Bohunky dozvídá, že je vlastně ráda, že se její Žofka netáhá s žádným grázlem, nýbrž se zodpovědným Michalem, který už ji jednou vytáhl z ohromného průšvihu. Ivě se Bohunka vůbec zdá nějak zvláštně vyklidněná. Vůbec ji nepoznává. Že by to nebyla zas až taková fúrie? Že by z ní hysterku udělal Dušek? Třeba je to vážně padouch, který prožene každou sukni, a Dušková to zkrátka nedávala. Věci holt nemusí být takové, jak se na první pohled zdají být.

Vítek má pro svou unavenou ženu pochopení, a tak ji zve na kávičku do krámku 

Iva má štěstí. Doma má totiž opravdový formát muže. Vítek se nejenže postará o rodinu, on je i duchem přítomen, a to nejen k dětem, nýbrž i k manželce samotné. Včas si všiml, že kolem ní Dušek chodí jako hladový vlk. Pomohl jí ustát krizi. Je zkrátka rozumný, šikovný a jak se i u Dity ukázalo, je také věrný. To se o Ivě tak úplně říct nedá. Minimálně s Duškem řádila o dost více, než si k Ditě dovoloval Vítek. Ten s ní sdílel jednu kancelář, ale ani to mu nedovolilo překročit hranice. To Iva se s Duškem vídala zprvu sporadicky a vůbec jí nepřipadalo divné, nechat se od něj pozvat na kávu, víno a časem i na jeho historické představení. Zkrátka to nechala zajít až moc daleko. Ale plody svého neuváženého jednání si teprve hořce sklidí.

Na kávě se Iva dozví, s kým to Dušek nově randí

Možná se o Ivu pokouší přechod. Možná jen zatím nevydýchala fakt, že už se nemůže dál vídat s někým, kdo jí nadbíhal a připomínal jí její ženskost a krásu. Dušek je fuč a Iva zvadla jako nezalévaná květinka. Vítek dělá, co může, aby svou ženu zase rozveselil. Bere ji proto na kávu do krámku, kde si spolu povídají. A kdo se to v krámku neukáže – Dita. Celá vymrzlá, ale šťastná. Zrovna tu Iva vidět nepotřebovala. Vždy jí to tak sluší. Je upravená, zkrátka atraktivní ženská. A ví něco, co by vědět neměla. Jak se mohla dozvědět o Žofce a Michalovi? Že by byla s Vítkem v utajeném kontaktu? Že by jí Vítek prozrazoval soukromé rodinné věci? Anebo je za tím ještě něco horšího? To odhaluje další návštěvník krámku... Robert Dušek. Prevít! Místo, aby za Ivou brečel do polštáře, už si randí s Ditou.

Zdroj článku:
  • Autorský text