Dnes v Ulici: Gábina zařizuje Hynkovi a Dáše romantický večer, jen Iva si připadá jako po datu spotřeby

Dnes v Ulici: Gábina zařizuje Hynkovi a Dáše romantický večer, jen Iva si připadá jako po datu spotřeby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že zázraky se dějí, o tom diváky už přesvědčila rodina Marečkova, u které to vypadá, že se rozvodové stání nakonec konat nebude. O mnohem lepší to je i u Urbanů, kterým Gábina zařídila romantický večer. Jedině Iva si zoufá, protože si připadá jako po datu spotřeby.

Gábina Hynkovi přenechává máminy lístky do opery

Lístky do opery? Tak ty se hodí. O to více, když Hynek vypadá, že má náladu se usmiřovat. Gábina cítí svoji šanci. Neustálé hašteření Hynka a jeho Dáši ji už vytáčí. Proto ji napadá, jak ty dva dát zase dohromady. A někdo nebo něco se musí obětovat. Tentokrát za oběť padnou lístky do opery. Milena už si je u dcery málem vyzvedla. Dokonce měla od Radka zařízený doprovod. Ale když pro ně přijde, dozví se, že nejsou. Gábina je jen tak dala Hynkovi, aby překvapil Dášu a konečně si spolu promluvili. To Milena nechápe. Ona by totiž nikdy svého bývalého a jeho novou manželku takhle nepodporovala. Naopak by Radkovi a jeho milence spíše přitopila. Naštěstí teď žádnou milenku u Radka řešit nemusí. Zbývá vymyslet, kam ho vzít místo opery, která se nekoná. Respektive se koná, ale bez nich.

Šimon už zase mluví s Val a vyvléká se z nutnosti jet na hory

Na dobré cestě je to nejen u Urbanů, nýbrž i u Šimona s Valerií. Šimon totiž vidí svého spolužáka, jak se snaží Val sbalit. Očividně mu to nejde. I tak se Šimon rozhodne Val vysvobodit. Ta ho zve na brambůrkovou párty na lavičce, jenže tu Šimon musí odmítnout. Proč asi. Jde opět vyzvednout malého Toma. Jeho nálada je však mnohem lepší. O to víc, když se večer dozví, že si ho Val konečně odblokovala na sociálních sítích. A dokonce má potvrzeno, že s tátou nemusí na hory. Život je zase o něco krásnější.

Hynek s Dášou nachází společnou řeč 

Večer se povedl i Hynkovi, kterému Dáša jeho kytici neomlátila o hlavu. Když se maličko zorientovala v situaci a zjistila, že na operu nejde s Gábinou, ale s Hynkem, rozhodla se zůstat. Ještě, že tak. V opačném případě by totiž jejich rodinný boj mohli prohlásit za předem prohraný. V kavárně si před operou stihnou ujasnit své postoje a jeden druhému se omluvit. Až je z toho Šárka, která zrovna obsluhuje, celá uplakaná. Takovou love story ona s Maléřem nikdy nezažila.

Iva si zoufá, že je v přechodu  

Jediný v tomto dílu, který se nevznáší na růžovém obláčku, je Iva. Vypadá to, že je v přechodu. Bolí ji prsa, je unavená, méně toho zvládne. Připadá si jako po datu spotřeby. Neatraktivní, nemilovaná. Přitom zrovna teď je to mezi ní a Vítkem zase žhavé. Do toho se dozvídá, že se Dušková k ní ohlásila na masáž. To bude asi následek toho, že Žofka vztah s Michalem přiznala i doma. Dušek už to ví, a dokonce i on někoho má. Ale jak to vezme Bohunka, to je ve hvězdách. Přece jen má k hysterii o něco blíž než většina populace. Iva je však tvrdě rozhodnutá Michala a Žofku bránit.

Zdroj článku:
  • Autorský text