Dnes v Ulici: Jak dlouho je ještě možné dál držet kostlivce ve skříni? Věci, které se staly, zpátky vzít nelze

Dnes v Ulici: Jak dlouho je ještě možné dál držet kostlivce ve skříni? Věci, které se staly, zpátky vzít nelze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě k tomu Šimona navádí Jirka. Mohl by ho sám naprášit, ale chce, aby se přiznal sám. Ale co Evžen? Taky se přizná ke své ne příliš růžové minulosti? Možná, že jedině takhle bude možné volně dýchat v přítomnosti.

Gábina je v dobrém rozpoložení, protože neví, co jí Šimon tají 

Strach z výsledků onkologického vyšetření pominul a Gábina si jede na své šťastné vlně. Kdyby tušila, co se v pátek za jejími zády odehrálo, nejspíš by jí takhle do skoku nebylo. Šimon riskoval svůj život a opět do toho namočil Jirku. Ale protože všechno naštěstí dobře dopadlo, má Šimon příležitost postavit se k věci čelem a vše jí řádně vysvětlit. Kdyby záleželo jen na Šimonovi, tak by rozhodně nic neříkal. Ale s tak obrovským tajemstvím Jirka dál žít nehodlá. Pravda musí ven. Nestačí, že mu rázně promluvil do duše, je potřeba sklopit uši a přiznat se. To ale bude Gábinu a Hynka stát další nervy.

Šimon je přinucen kápnout božskou 

A protože o víkendu nejspíš nenastala ta správná chvíle, usoudí Herman, že je nutné Šimona popohnat. Rovnou zve Hynka večer ke Gábině, aby si všichni společně promluvili. Gábina je sice překvapená z toho, co jí Šimon chce asi sdělit, ale nezbývá jí, než počkat na odpoledne. Šimon má za to, že u dobrého jídla a pití se jeho riskování na továrním komíně bude lépe trávit. Proto nezapomíná uklidit byt a připravit jednohubky. Jenže už to je signálem, že je něco hodně špatně. Takhle se Šimon běžně nechová. Následuje výbuch vzteku a emocionální smršť, na kterou je Gábina mistr. Za Šimona to schytává i Jirka Herman, kterému Gábina vděčí za život syna. Jak dlouho bude Jirka Herman její výlevy ještě snášet?

Evžen je pod palbou kritiky 

Evžen by nikdy neřekl, že svého komplice najde v Luďkovi. Je to právě on, ke komu od Blanky utíká. Už totiž dál nemůže snášet její pochybnosti. Dává Blance ultimátum - „rozhodni se, komu budeš věřit”. Jenže Blanka je spasitelský typ a když se dozvídá, že je Hana po vážné autonehodě v nemocnici, trvá na tom, že za ní půjde. Je přece jediná, kdo ji může zachránit. Není divu, že se Evžen cítí zrazeně. Vždyť ho Blanka hodila přes palubu. Možná by ale stačilo shrábnout od Hany milion a nechat minulost plavat.

Blanka s Veronikou řeší, jak moc má Haně věřit 

Evženova minulost, která nemá jasné obrysy, dál leží Blance v hlavě. Vážně mohl být agresivní? Byla Hana zahnaná do kouta? Proč se tedy Evžen nevykoupí tak, že jí na prodej penzionu kývne? Jeho kostlivci ve skříni by takhle byli vytaženi a řádně pohřbeni. Oni by se pak mohli vrátit ke svým společným plánům. Ale půjde po tomhle obnovit jejich dřívější intimitu?

Zdroj článku:
  • Autorský text