3x v hlavní roli láska: Nechte se unášet seriálovými příběhy plnými nejméně logického lidského citu

3x v hlavní roli láska: Nechte se unášet seriálovými příběhy plnými nejméně logického lidského citu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výprava do života teenagerů, kteří potkávají první lásky a poznávají především sebe, sonda do mileneckého vztahu z pohledu ženy a muže, a nakonec vzpomínka na skvělou komedii o svatbách a pohřbu, která byla inspirací pro vznik seriálu.

Hledání Aljašky

  • Looking for Alaska, romantický osmidílný seriál pro náctileté, USA, 2019

Podle úspěšného románu Johna Greena vznikl seriál, který svádí ke zhlédnutí všech epizod o celkové délce 7 hodin najednou.

Miles (Charlie Plummer) chce pochopit, jak vlastně funguje život, a proto se rozhodne jít studovat na internátní školu. Právě tam potká nové přátele a Aljašku, do které se zamiluje.

Seriál je sice určený především pro teenagery, ale jeho citlivé zpracování dokáže uspokojit i mnohem starší diváky, kteří si zavzpomínají na zranitelnost dospívání. Dobře se drží své předlohy, zachovává charaktery postav a krásně vystihuje přerod kluka v muže.

Aljaška je potom hurikán, dívka, kterou budete milovat. Její představitelka Kristine Froseth má v sobě nečitelnost, paličatost a elán mládí.

Smutná epizoda, která přijde na konci položí celou řadu otázek, na kterou budou mladí lidé hledat odpovědi.   

Aféra

  • The Affair, 5 sérií, 53 epizod, USA, 2014-2019
West a Wilson, zdroj Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Noah (Dominic West) je dvacet let ženatý a má čtyři děti. V New Yorku pracuje jako učitel. Vydal knihu a snaží se sepsat další, ale moc mu to nejde. V životě mu nejvíce vadí ekonomická závislost na bohatém tchánovi. V letovisku na Long Islandu potká Alison (Ruth Wilson), mladou servírku, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát svůj život i manželství dohromady.

Mezi Noahem a Alison vznikne vášnivý vztah, který je divákům servírovaný vždy z pohledu muže a ženy. Je zajímavé sledovat, co je pro každého z nich důležité a jak situaci prožívají. Někdy se jejich podání příběhu velmi liší. Hlavně první epizody jsou plné jiskření a děje. Některé části seriálu jsou obohacené například detektivní zápletkou, ale k atraktivnosti úplně stačí vztah muž - žena.

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Four Weddings and a Funeral, romantický komediální seriál, 10 epizod, USA, 2019

Seriál je inspirovaný stejnojmenným filmem, a přestože chybí elektrizující britský humor, rozhodně nabízí pěknou porci zábavy.

Čtveřice Američanů (Maya, Craig, Ainsley a Duffy) se sejde na londýnské svatbě, která jim všem trochu převrátí život naruby a zjistí, že by si měli dát životy do pořádku a být především k sobě upřímní.

Seriál je celý na romantické notě, hodně lidský, někdy trochu kýčovitý a postavy jsou zábavné. Neoriginalita námětu až tak moc nevadí. Trochu může vadit „sladění párů“, které budí dojem, že v Londýně jsou pouze smíšené dvojice, což není pravda. Příjemná je přítomnost Nathalie Emmanuel, krásky z Hry o trůny.

Zdroj článku: