Zlatá labuť: Posilou seriálu je i oblíbená Jindřiška z Pelíšků

Zlatá labuť: Posilou seriálu je i oblíbená Jindřiška z Pelíšků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Kristýna Badinková Nováková má sice už pár vrásek, ale ty jí rozhodně sympatie neubraly. Devětatřicetiletá herečka vytvořila trochu tajemnou postavu Lucie Tiché, za kterou se v prvních dvou epizodách vydávala zlodějka Bára.

Druhá epizoda končila hodně dramaticky, když Bára ve snaze zachránit opravdovou Lucii, převzala její identitu i před policií a měla v úmyslu se nechat odvést na gestapo k výslechu. Bára ovšem netušila, jak moc riskuje, když se do takové akce pustila.

Nebezpečnou situaci dokázal posoudit Václav Mach (Pavel Řezníček), který pracoval v minulosti u policie. (Pozor, článek obsahuje spoiler) Báře tak pomohl se ze zatčení dostat, ale úplně vyhráno neměla. Nakonec přišla o práci a před ostatními byla za podvodnici.

Nebylo to však naposled, kdy se setkala tváří v tvář se ženou, za kterou se vydávala. Ta poté, co Báru odvedli policisté, odešla z obchodního domu, ale za pár dní se vrátila. Do obchodního domu se nakonec vrátila zpět i Bára, ale neměla to moc jednoduché.

Lucie si v den, kdy objevila svou dvojnici všimla, že má Bára doklady, a protože evidentně nebyla Lucie Tichá, doklady musely být falešné. Právě takové by se Lucii hodily, protože jí hrozí kvůli pomoci bratrovi odvedení do lágru. To Lucie kvůli synovi odmítla připustit, a proto požádala o pomoc Báru. Háček byl v tom, že šlo o hodně nebezpečnou situaci a Bára se znovu musela o pomoc obrátit na bývalého přítele Marka. Jenže u něj to zase tak jisté není a jeho ochota Báře pomáhat po jejím odchodu značně povadla.

Kristýna Nováková byla z nabídky na roli nadšená, protože si přála hrát ve výpravném dobovém seriálu. O své postavě však moc neprozradila:

Nemůžu o jejím osudu mluvit, protože bych vyzradila tajemství, se kterým je spjatá. Lucie mi je sympatická zejména svou odvahou.

Kristýna Nováková není v seriálech žádným začátečníkem a hrála třeba v Temném kraji nebo ve Specialistech. Diváci ji však mají spojenou s její dětskou rolí Jindřišky ve filmu Pelíšky, kde ji obsadil režisér Jan Hřebejk. Tomu se líbila ve své debutující roli ve filmu Výchova dívek v Čechách, kde ztvárnila Agátu, mladší sestru hlavní hrdinky.

Kristýna Badinková Nováková na starší fotografii s dcerou, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jindřiška z Pelíšků už stihla porodit tři děti. První dvě má s režisérem Jaroslavem Fuitem. Manželství však nevydrželo. Během natáčení Temného kraje, kde dostala velkou roli policistky Nadi Hamplové, se seznámila s choreografem Viktorem Badinkou. S ním má třetí dítě. Kvůli jeho příjmení si za jménem ponechala rodné příjmení Nováková, aby si ji diváci nepletli s hvězdou z Ordinace v růžové zahradě Michaelou Badinkovou.

Zdroje článku: