Zlatá labuť: Gruber se dá dohromady s Evou a Alena bude s jejich podporou vychovávat malého Wilhelma

Zlatá labuť: Gruber se dá dohromady s Evou a Alena bude s jejich podporou vychovávat malého Wilhelma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A to není zdaleka nejšílenější teorie, která se o pokračování seriálu šíří na sociálních sítích. Poslední díl odvysílaný v předpremiéře byl pro diváky hodně překvapivý. Celou epizodu a všechny hrůzy války přetrumfla Alena, když plná zoufalství a strachu o život zavolala na Grubera, že je těhotná. S ním.

Takovou zápletku rozhodně diváci nečekali a hned začali spekulovat, jak to všechno nakonec dopadne.

koláž, Alena a Eva
koláž, Alena a Eva | Zdroj: TV Nova

Gruberová a co bude dál

Z ukázek je jasné, že Helena Gruberová už bude v další epizodě konečně plánovat porod a bude se řešit, zda je pro ni bezpečné odjet porodit „vůdci“ nového vojáka do Německa, nebo zda je pro ni cestování před porodem moc riskantní, a tak se smíří s porodem v zemi, kterou nesnáší.

Jak manželé v minulosti odhalili, po dvou děvčatech se pár pokoušel o další děti, ale to se nedařilo a Gruber se zatím mužského potomka nedočkal. Přitom chtějí říšskému vůdci vyjádřit oddanost právě tím, že budou rodiči budoucího vojáka.

Vzhledem k tomu, že se po velkém úsilí podařilo Heleně donosit dítě, určitě by raději rodila v Německu, ale bude opatrná a nejspíš se nechá přemluvit, aby nikam nejela. Pokud však porodí děvče, nebude to manželům stačit.

Potom je zde Alena

Němci sice nebrali na české obyvatelstvo žádné ohledy, ale Gruber někde uvnitř ví, že je Alena nevinný a dobrý člověk, a přestože se ohání její popravou, snad až tak moc prolezlý zlem nebude. Nepopraví přece ženu, která by mu třeba mohla dát syna, kdyby to Helena nezvládla!

Popravou Aleny by se určitě zmenšila i atraktivnost seriálu. Přece tvůrci nepopraví lesbu, která je jednou z nejoblíbenějších postav v ději.

Je však třeba vzít v úvahu, že paní Gruberová, na rozdíl od svého manžela, nemá žádné slitování s ženami, o kterých se domnívá, že se vnucují jejímu manželovi do postele. Jako zápornou postavu by ji diváci ani neoplakali, kdyby se během porodu vyskytly komplikace. Nakonec, v té době to nebylo tak neobvyklé.

Gruber by tak mohl být vdovcem, ale je jasné, že s Alenou by nežil. S tou si jen hrál, aby dráždil Irenu. Mnohem více by se k němu hodila Eva, která si s ním užívala s chutí a stále si naivně myslí, že je Gruber zlý jen proto, že má vedle sebe zlou manželku.

Na svatbu s Češkou to sice nevypadá, ale Gruber by asi dlouho manželku neoplakával. Určitě s ní byl hlavně kvůli jejímu vlivnému otci, který mu dopomohl ke kariéře.

Diváci budou na tuto dějovou linku, která úplně překryla i novinku, že Toni nemá pro Petra dobré zprávy o Báře, netrpělivě čekat. Možná by stačilo, aby Gruber odsouzení Aleny odložil, aby zjistil, jak to s tím těhotenstvím je. Možná by Irena dokázala využit unesených Gruberových dcer k nějakému vyjednávání o životě Aleny.

Zdroj článku:
  • Autorský text