Zákony vlka: V 5. díle přinese Burešova fenka domů lidskou ruku. Patří známému léčiteli

Zákony vlka: V 5. díle přinese Burešova fenka domů lidskou ruku. Patří známému léčiteli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pátá epizoda seriálu Zákony vlka, nazvaná Zkouška, začíná u policisty Zdeňka Bureše (Jan Novotný), jenž trénuje na dvorku střelbu a marně se pokouší trefit plechovku. Mezitím se mu doma pálí jídlo. Už tak smolné ráno ještě zhorší jeho fenka, když mu k nohám přinese neobvyklý dárek – lidskou ruku.

Jedna ruka přivede policisty k tělu, druhá ho identifikuje

Tohle by s kdekým určitě seklo, ale zkušený Bureš se nezalekne. Naopak popadne vodítko a vyrazí s pejskem do lesa ve snaze nalézt i zbytek těla. To se mu také podaří a zavolá si k případu kolegyni Kamilu Žáčkovou (Tereza Švejdová), která se dosud potýká se zraněními z minulého dílu, kdy ji srazilo auto.

Její starostlivá maminka ji chce odvést k vyhlášenému místnímu léčiteli, ale ukáže se, že je to právě jeho zdevastované tělo, které Bureš objevil v lese. Doktorka Hana Brožková (Kristýna Frejová) odhaduje příčinu smrti na trhavinu. Robert Černý, stále se vydávající za nadporučíka Šimona Wilka (Stanislav Majer), zmíní útočný granát, standardní výbavu armády. K této domněnce ho přivede vlastní zkušenost z minulosti.

Policistka Kamila Žáčková s matkou
Policistka Kamila Žáčková s matkou. | Zdroj: FTV Prima

Neodbytná maminka doprovodí Kamilu až k místu činu. Podle prstenu s léčivým kamenem poté identifikuje znetvořenou mrtvolu jako léčitele Říhu.

Léčitel měl vděčné příznivce, ale i nepřátele

Kamila s Jendou (Martin Donutil) se pustí do prohledávání léčitelova domu. Ne že by se Jenda, dlouhodobě zakoukaný do hezké kolegyně, dokázal pořádně soustředit na práci. Přesto se mu podaří najít množství dopisů, notebook a také kartotéku se jmény a diagnózami. K léčiteli chodilo hodně lidí, kterým nedokázali pomoct doktoři. Psali mu děkovné zprávy, vděční za záchranu života, a ptali se, kam mu mají poslat peníze. Takže si tím evidentně dobře vydělával.

E-maily v počítači naproti tomu už tak nadšené nebyly. Byly spíše výhružné a bohužel odeslané z anonymní IP adresy. Jenda však přijde na to, že je psala jistá Jana Němcová (Monika Zoubková), jíž Říha léčil nádor v oblasti páteře přikládáním nahřátých kamenů. Podezřelým by ale mohl být i Milan Fábera, velitel muničního skladu, v němž jsou shromážděné granáty. Tvrdí, že žádné léčitele a šarlatány nezná, ale kolega vypoví, že jeho žena k nějakému chodila. Příčina smrti Říhy však nakonec může být úplně jiná, než se na první pohled zdálo.

Starosta chce důkaz o Sářině romantické minulosti s Wilkem

Případ se Zdeňka Bureše osobně dotýká, neboť i jemu manželka zemřela na rakovinu. Navíc je nervózní, protože ho čeká přezkoušení ze střeleb. Jestli jím neprojde úspěšně, bude muset do důchodu. Práce je přitom to jediné, co mu v životě zbylo.

Když zanese květiny na manželčin hrob, potká se tam se starostou Pokorným (Jan Vondráček). Zeptá se ho na Sáru (Linda Rybová), a dokonce mu nabídne, že na Wilka dohlédne. Znovu dojde řeč na starou Sářinu fotku z dob, kdy se s Pokorným ani neznala. Její vysvětlení zjevně nebylo dostatečně uspokojivé.

Starosta si totiž pořád myslí, že Sára a Wilk spolu něco měli. Než na ni ale vyrukuje, potřebuje nezpochybnitelný důkaz.

Kdo stojí za smrtí léčitele Říhy?
Kdo stojí za smrtí léčitele Říhy? | Zdroj: FTV Prima
Zdroj článku:
  • Autorský text