Jak se tančí ve světě? Podívejte se, jak vypadají zahraniční verze StarDance a kdo se v nich už objevil!

Jak se tančí ve světě? Podívejte se, jak vypadají zahraniční verze StarDance a kdo se v nich už objevil!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Taneční show StarDance je u nás jedním z nejočekávanějších a nejoblíbenějších pořadů každého roku a sledují ho snad všechny věkové skupiny. Každý si v něm totiž najde nějakého svého oblíbence. A jak to vypadá ve světě? V čem se zahraniční show od té české liší?

Velká Británie - Strictly Come Dancing

Celý nápad začal právě britskou verzí taneční soutěže s celebritami, které jsou hodnoceny porotci. Pořad se vysílá 17 let, ale pod názvem Come Dancing se na BBC poprvé objevil už v roce 1949. Na začátku měl ale úplně jinou podobu a po šestnáctileté přestávce na přelomu století se už s novým názvem začalo úplně nanovo.

Nyní vypadá koncept soutěže hodně podobně jako v našem StarDance - celebrity s profesionálními tanečníky tedy soutěží ve standardních i latinských tancích. Soutěž se stala tak populární, že je jako nejúspěšnější televizní reality show zapsána v Guinnesově knize rekordů a její formát se rozšířil do více než 40 zemí světa. V soutěži si zatančila například tenistka Martina Higins, jejíž maminka je češka, zpěvačka Michelle Williams, herečka Jennifer Grey, představitelka Baby z milovaného Hříšného tance nebo herec Jake Wood.

Amerika - Dancing With The Stars

V roce 2005 následovala britský pořad americká verze. Letos se vysílá už 30. řada, která začala na konci září. Mezi celebritami se zde v minulosti objevila například herečka Zendaya, zpěvačka Mya, herec Jordan Fisher nebo česká modelka Petra Němcová. V letošní řadě soutěží také teprve osmnáctiletá zpěvačka a tanečnice JoJo Siwa, která jako první v historii pořadu tančí ve stejnopohlavním páru.

Francie - Danse Avec les Stars

I Francie má svou vlastní verzi taneční show s celebritami. Premiéru měla až v roce 2011 a zatančila si v ní zpěvačka Alizée nebo herec Gilles Marini.

Mexiko - Bailando por un Sueño

V Mexiku formát soutěže přenesli ještě na trochu vyšší úroveň. Název v překladu znamená tanec pro sen a show tedy není jen o celebritách, ale i o obyčejných lidech, kteří si účastí v pořadu plní své sny. Tito účastníci jsou s celebritami spárováni a jde tak určitě o zajímavý nápad, který přinese spoustu radosti všem zúčastněným i divákům.

Rusko - Танцы со звёздами

Jedním z nejstarších tanečních pořadů je právě ten ruský. Začal se vysílat už v roce 2006 jen rok po americké verzi. Tančil v něm profesionální tanečník žijící v Americe Gleb Savchenko nebo televizní i divadelní herečka Anastasia Zavorotnyuk.

 

Tak, na kterou verzi se podíváte první?

 

Zdroje: