Těmto světoznámým celebritám koluje v žilách česká krev

Těmto světoznámým celebritám koluje v žilách česká krev
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tyto hvězda zná celý svět, zaměstnává je výhradně Hollywood a mají české předky. Kdo má tatínka z Moravy a čí babička s dědečkem přicestovali z Československa?

Ashton Kutcher

Hezounek a bývalý partner Demi Moore se objevil v mnoha komediálních i vážnějších rolí, pamatujeme si ho hlavně ze známých sitcomů Zlatá sedmdesátá a Dva a půl chlapa. Jeho tatínek se totiž do USA přestěhoval právě z Československa, podle všeho bylo jeho původní příjemní Kučera, z čehož vzniklo jméno Kutcher. V USA se seznámil s Ashtonovou maminkou, která má rovněž československé předky, jelikož její maminka, tedy Ashtonova babička, pocházela rovněž z Československa. Slovanské geny se potvrdily také ve výběru životní partnerky. Mila Kunis, současná manželka Ashtona Kutchera totiž pochází z Ukrajiny.

Zdroj: Autor: FlickDirect Inc / Shutterstock

William Zabka

Záporák z Karate kida, i když s tímto tvrzením by Barney Stinson nesouhlasil, má rovněž české kořeny. Williamův tatínek Stanley William Zabka si po přijezdu do Ameriky změnil jméno, jeho původní příjmení bylo totiž Žabka. Bylo to zkrátka jednodušší, než na úřadech vysvětlovat co ten háček nad písmenem vlastně znamená.

Jeho tatínek se totiž do USA přestěhoval právě z Československa, podle všeho bylo jeho původní příjemní Kučera, z čehož vzniklo jméno Kutcher.

Jason Mraz

Věčně pozitivní písničkář, jehož hity hrají jak v amerických, tak v těch českých rádiích se také řadí mezi hvězdy s českými kořeny. Jeho příjemní schází jen nepatrná čárka nad písmenem a. Jeho dědeček do Ameriky emigroval ještě z Rakouska-Uherska, narodil se však na území České republiky.

Teri Hatcher

Teri si spojujeme hlavně jako jednu ze "zoufalek" ze seriálu Zoufalé manželky. Ačkoliv se narodila v USA, s naší republikou jí pojí maminka, která je česko-polského původu, do USA emigrovala. 

Zdroj: Joe Seer / shutterstock

Angelina Jolie

Ačkoliv nemá přímo české předky, můžeme slavnou Angelinu do tohoto výčtu celebrit s předky z naší krajiny zařadit také. Její otec, rovněž herec Jonathan Voight byl totiž potomkem emigrantů ze slovenských Košic. Příjmení Voight vám možná připomíná nám známé jméno Vojtek, které je četné jak u nás, tak u sousedních bratrů.

Zdroje: