Výměna manželek: Děti uřvané Lucie se na návrat matky netěšily. Zase bude celé dny jen křičet

Výměna manželek: Děti uřvané Lucie se na návrat matky netěšily. Zase bude celé dny jen křičet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie o sobě tvrdí, že je temperamentní, ale to, jak je výbušná, je spíše kvůli tomu, že o sobě nemá moc dobré mínění. Je však moc pohodlná, aby ze sebou něco dělala a její špatné návyky, jako je neustálý křik nebo přejídání, už od ní kopírují starší děti, a to není nejlepší start do života.

Matka dvou dětí, klidná Denisa se přestěhuje z moravského Petřvaldu, který je nedaleko Karviné, do zakouřeného bytu v panelovém domě v Praze do rodiny se třemi dětmi. Hlava rodiny zastává teorii, že děti si budují pobytem v zakouřeném bytě imunitu. A tabák je přece přírodní produkt, tak nemůže být škodlivý!  To, že ničí zdraví sobě, je jeho věc, ale v bytě jsou další čtyři lidé, kteří doplácí na jeho bezohlednost. Lucie sice nejde daleko pro pohlavek, když jde o děti, ale manželovi se nepostaví. To, aby třeba pro kouření využil zastřešený balkon, je nemyslitelné. Ani od něj se děti nenaučí, co je špatné.

Na druhou stranu do Petřvaldu zamíří Lucka, která si v nové domácnosti uvědomí, že doma možná až příliš křičí. Tak i ta výchova dětí trochu pokulhává, zdá se.

Denisa je žena do nepohody, zvyklá vést domácnost sama

První účastníci Výměny manželek žijí v Petřvaldě, v Moravskoslezském kraji, kde si před dvěma lety postavili rodinný dům. Třicetiletá Denisa je na mateřské dovolené. Jejímu partnerovi Markovi je 48 a pracuje jako živnostník. Spolu mají sedmiletou prvňačku Lauru a roční Sofii.

Marek jezdí pracovat do Německa, což zajistí rodinu. Denisa zůstává s dětmi sama někdy i měsíc a naučila se být nezávislou a praktickou manželkou. Pár je spolu 12 let a žádné problémy nemají. Vidí se tak málo, že si váží každé chvíle, kdy jsou spolu. Do pořadu se přihlásili ze zvědavosti.

Denisa možná ve skrytu duše doufá, že ji Marek požádá o ruku, když ocení, jak dobře vede domácnost a stará se o děti. Marek má sice prstýnek, ale stále se na něco vymlouvá, jako by měl pocit, že na prahu padesátky už žádné změny nepotřebuje.

Trochu paradoxem je, že Denisa neměla na náhradní domácnost žádné extrémní požadavky, jen doufala, že nebude v rodině, kde se moc velký hluk.

Lucie prý zvládne všechno, i přespat v zimě venku

Lucka s rodinou žije v panelovém domě v Praze na Žižkově, v malém bytě 2+1. Lucce je 34 let a je také na mateřské dovolené. Její partner se jmenuje Daniel, je mu 48 let a pracuje jako sanitář. Spolu mají osmiletého třeťáka Aleše a téměř dvouletou Danielku. Lucka má z přechozího vztahu ještě čtrnáctiletou Lucku. Do Výměny manželek rodinu přihlásila maminka tří dětí, protože ji zajímá, jaké to bude a hlavně proto, aby si děti uvědomily, jaký poklad v ní mají.

Dětem však vůbec nechyběla. Dokonce i manžel si pochvaloval, že náhradní manželka má trpělivost a k dětem má klidný přístup. Nakonec zřejmě usoudil, že bude dobré, když mu bude manželka chybět, a tak to nezapomněl říct na kameru.

Náhradní manželka Denisa ho trochu štvala tím, že mu vysvětlovala, že cigarety nevytváří imunitu a zakouřený prostor není pro děti ideální. To jeho Lucka sice ječí, sotva otevře oči, ale do kuchyně a na balkón ho s cigaretou nevyhání. Možná je to základem jejich spokojeného manželství.

Lucie má také velice vysoké mínění o svém umění v kuchyni. Prý by mohla rovnou do MasterChef. Náhradní manžel Marek sice takový dojem neměl, ale alespoň buchtu jí pochválil. Mohl dopadnout i hůř.

Na závěrečném posezení sice Lucie uzná, že není matkou roku, ale nepůsobí dojmem, že by chtěla něco změnit. A proč by měla. Její Daniel jí má rád takovou, jaká je.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text