Vanda Hybnerová: Drobná a talentovaná herečka, která se dokázala povznést nad nezdar v osobním životě

Vanda Hybnerová: Drobná a talentovaná herečka, která se dokázala povznést nad nezdar v osobním životě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Drobná postava Vandu Hybnerovou rozhodně nepředurčila k malým rolím. Je to spíš naopak a je jí všude plno. V současnosti má jako ošetřovatelka lemurů Stáňa Smíšková v seriálu ZOO trampoty s láskou, protože se dala dohromady s kuchařem Radkem Svobodou a ten na ni trochu žárlí.

Vanda však není jen seriálovou herečkou a vytvořila celou řadu skvělých filmových rolí. S Karlem Rodenem se objevila v projektu Rodinný film nebo s Miroslavem Donutilem se jako rebelující sestra kočkovala ve filmu Román pro muže. V roli vyrovnané matky dvojčat, kterou hned tak něco nezaskočí, nás pobavila v komedii Taková normální rodinka.

Vanda pochází z umělecké rodiny a jejím otcem byl slavný a uznávaný mim Boris Hybner. Herečka však neměla na otce úplně nejlepší vzpomínky, protože pil a dětství má spojeno hlavně z jeho pobyty v léčebnách, kde se zlozvyku snažil zbavit. Děvče potom vyrůstalo hlavně s prarodiči.

Maminka byla malířkou a většinou to bylo na ní, aby rodinu uživila. Teprve v pozdějším věku se Vanda s otcem usmířila, a ještě si s ním stihla před jeho smrtí zahrát v primáckém seriálu Přístav.

Ani její dospělý život nebyl úplně pohádkový, přestože tak mohl působit. Se svým budoucím a o 4 roky mladším manželem se potkala na DAMU, a protože oba chtěli rodinu brzy, na nic nečekali.

Saša Rašilov byl stejně jako Vanda z umělecké rodiny, otec byl uznávaným kameramanem, děda hercem.

Pár se vzal, přestože Rašilov nebyl příznivcem svateb, které se podle něj dělají jen pro rodiče a příbuzné. Vanda to viděla jinak a chtěla žít v oficiálním svazku. Nakonec Rašilova přemluvila. Děti na sebe nenechaly dlouho čekat. Saša byl pozdní dítě, a to si nepřál. Rodinka vychovávala dvě dcery, a i přes vytížení v práci se dokázali domluvit, kdo se o děvčata postará. Ostatní je měli za vzor. Dokázali si udělat čas i na rodinné aktivity a jeden nežárlil na úspěch druhého.

Další děti už nechtěli, a nakonec byli oba rádi, že s rodinou nečekali a za pár let tak jejich kariéry nic neomezovalo. Vypadali jako reklama na šťastnou a úspěšnou rodinku.

Fotka z roku 2012, kde je celá rodinka na společenské akci
Fotka z roku 2012, kde je celá rodinka na společenské akci | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jejich vztah si prošel těžkými zkouškami, když jako mladí museli řešit bydlení, platy herců nestačili ani na nájem. Saša byl vždy velice atraktivní muž a Vanda se dokázala povznést nad množství žen, které na divadle a ve filmech měl, nakonec i ona měla pracovní vztahy.

Proto bylo pro všechny překvapením, když Rašilov požádal o rozvod kvůli jiné ženě. Vyšlo najevo, že už rok žil s manželkou v odloučení a oba tušili, že kouzlo je pryč. Děti už byly odrostlé, a tak to Saša ukončil, přestože do radikálního řešení se ani jednomu nechtělo.

Novináři už se chystali na praní špinavého prádla, jenže to se nekonalo. To je u herců, kteří mají „hladinu emocí“ většinou hodně vysokou, hodně neobvyklé a jen málokdo z hereckých kruhů se dokáže s takovou krizí v osobním životě vypořádat, aniž by na bývalého partnera nenaházel alespoň trochu špíny.

I přátelský rozvod zabolel

Každý z manželů své selhání řešil po svém. Vanda neměla chuť zkoušet štěstí jinde a soustředila se hlavně na práci, na venkovský dům, kde žilo hodně zvířat a samozřejmě na dcery, které ji dělají radost.

Saša, který se možná rozvedl kvůli podnikatelce v realitách, která ho okouzlila, byl nakonec milenkou opuštěn, což ho vykolejilo tak, že musel vyhledat odbornou pomoc. Jenže žena, se kterou chtěl strávit zbytek života, si našla jiného, vdala se a založila rodinu. Možná ji už rozvedený herec tak moc nezajímal.

Branka do původního vztahu už byla zavřená, protože Vanda je hezká a společenská žena, a přestože žádného náhradníka nehledala, sama nezůstala.

Nakonec se i na Rašilova usmálo štěstí, a přestože nechtěl být rodičem v pozdním věku, kromě svatby se vrhl i do otcovství a v novém vztahu s výrazně mladší herečkou Ludmilou Němečkovou má další dvě děti.

Vanda už dávno konec snu o manželství až za hrob pustila za hlavu. Vychutnává si roli babičky, přestože stále nemůže uvěřit, že její děvčátko se provdalo a založilo rodinu. Také se rozhodla zkusit si, jaké to je, pokyny hercům dávat a natočila první komedii Můžem i s mužem, který by se měl ukázat letos.

Zdroje článku: