Úterní Prostřeno: Denisa už si na kritiku diváků zasela včera a dnes sklízela plody svého taktizování

Úterní Prostřeno: Denisa už si na kritiku diváků zasela včera a dnes sklízela plody svého taktizování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Denisa žije v Hrušovanech nad Jevišovkou a výhru by dala na svatbu, nebo na cestování. Už včera si proti sobě popudila diváky, když podhodnotila večer u Kamila. Ani dnes se ji svým kuchařským umem nepovedlo svou reputaci vylepšit.

Jako hostitelka nebyla moc schopná a je s podivem, že dostala tolik bodů. Za suroviny utratila asi 1500 Kč.

I přes snadné menu museli hosté hodně dlouho čekat, když hostitelka poslala své hosty šmejdit a šla připravit na stůl po předkrmu polévku. Jako předkrm byla zapečená brambora posazená v misce na kupovaném salátu vysypaném z pytlíku, osolené, politém citronovou šťávou a olejem.

Hosté na další chod čekali venku na lavičce a zmínili i to, že nebyl přípitek na uvítanou a ani na stole u předkrmu nebylo nic, čím by uhasili žízeň. Teprve u krémové česnekové polévky si Denisa všimla, že skleničky na stole jsou prázdné a nalila hostům vodu. Kamil by tedy raději pivo.

Nad polévkou nikdo nejásal, ale sníst se dala. Nebyla však moc teplá.

česnečka u Denisy, zdroj: FTV Prima

A konečně došlo na přípitek, na který hostitelka zapomněla. Tak udělala fintu, že je plánovaný před hlavním jídlem. Šumivé víno bylo teplé. Ani na takovou drobnost nemyslela předem.

S hlavním chodem to bylo podobné. Hranolky byly studené, protože hostitelka neodhadla, kdy je dát do trouby. Kuřecí maso zvolila proto, aby se zavděčila všem, ale ani rolka plněná sýrem a šunkou nebyla moc teplá. Z bylinkové omáčky se vyklubalo bazalkové pesto, které bylo příliš aromatické a na talíři dominovalo.

O Denise to vypovídá, že není zvyklá vařit pro více lidí několik chodů a oproti ní byl Kamil včera mnohem lepší hostitel, přestože dělal v grilu táborák.

Celé chování mladé hostitelky nepůsobilo moc dobře, jak diváci kritizovali, byla nervózní, jednoduché menu si nedokázala zorganizovat a působila neupřímně. Diváckou cenu rozhodně nezíská.

Zábava spočívala v očichávání lahviček se vzorky vůní, ale chybělo vyhodnocení, komu se dařilo a kdo má dobrý nos.

 dezert, zdroj: FTV Prima

Před odchodem ještě soutěžící dostali kapsu plněnou mrkví, která byla dokonce teplá a chutná. Hned v ní poznali úkol týdne. Nakonec přišel na stůl ještě dezert ze sušenek slepených ricottou a tvarohem.

Žádné z jídel nebylo rozhodně nezapomenutelné. Jak hosté, tak diváci si všimli, že je Denisa hodně hubená a její postava v nich vzbudila podezření, že by nervózní dívka mohla mít s jídlem větší problém, než přiznala, když se jí na její postavu hosté ptali. Údajně zhubla stresem v práci, kde dělá referenta plánování. Diváci si o tom ale myslí své. Od svých soupeřů si vyvařila 29 bodů.

Zdroje článku: