Ve čtvrteční Ulici půjde Herman jako vytrvalý policejní pes po stopě Radka a Mileny

Ve čtvrteční Ulici půjde Herman jako vytrvalý policejní pes po stopě Radka a Mileny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slávkův výstup v hospodě vzbudí v Hermanovi podezření, že nezisková organizace Mileny a Radka není tak bezúhonná, jak se zdá. V zákulisí se odehrává něco, co je nepochybně v rozporu s právem a od čeho by se měl perspektivní policista Jirka držet dál. Jeho otec se na to pokusí dohlédnout.

Gábina si bude moct vyzkoušet svatební šaty

Milena přinese ve čtvrtek Gábině zdravou buchtu téměř bez cukru, jelikož ví, že dcera na sladké není. Chtěla ji ale něčím potěšit a projevit vděk za to, že se uvolí prodat v salonu její drahou kabelku. Právě vysoká cena ale nejspíše zapříčiní, že se zájemce o koupi hned tak nenajde. To Milenu trápí, potřebovala by peníze co nejdřív, aby je mohla vrátit Radkovi a nezůstat tomu zrádci nic dlužná.

Gábina se pokusí mámu přesvědčit, aby si s tátou promluvila a normálně s ním vycházela. Vždyť spolu žijí, nemohou se pořád hádat. Jak to pak bude vypadat na svatbě? Milena však dceru ujistí, že tam se hodlá skvěle přetvařovat. No, vážně dobrá zpráva.

Rodiče dostanou Gábinu do nelehké situace.
Rodiče dostanou Gábinu do nelehké situace. | Zdroj: TV Nova

Náhle se objeví Veronika a přinese s sebou první verzi svatebních šatů, aby si je Gábina mohla vyzkoušet. Milena by samozřejmě byla ráda u toho, a tak se dámy domluví, že se v salonu opět sejdou až po práci.

Je cosi shnilého ve společnosti Radka a Mileny

Milena poté zamíří do hospody, kde bude rozhazovat úsměvy a lichotky před váženým soudcem. Dobrá nálada ji opustí, když Herman starší začne šťourat do jejích neshod se Slávkem. To, že byl svědkem jejich nedávné hádky a podivných řečí, které bývalý vězeň vedl, bude ve čtvrtek zdrojem mnoha nepříjemností.

Pumrová raději odkáže zvědavého soudce na Radka, jelikož on je teď ředitelem Druhé šance. Ona rezignovala. Hermana tahle novinka pochopitelně překvapí, a ne zrovna příjemně. Bude to pro něj další důkaz, že se v jádru neziskové organizace odehrává něco nekalého. Bez okolků a příkras se na to také Mastného zeptá. Rodiny se mají brzy spojit a Herman Radka jasně upozorní, že nehodlá tolerovat kompromitování pověsti té jejich, z níž pocházejí samí vážení soudci. Jirka je úspěšným kriminalistou a jakákoli spojitost s Druhou šancí, byť vzdálená, by mu mohla u novinářů hodně přitížit.

S tímto závěrem se Herman ostatně vytasí i před samotným Jirkou později v krámku, kde se sejdou předtím, než vyrazí na tenis. Jirka namítne, že si hodlá vzít Gábinu, nikoli její rodiče, a že ho zkrátka nezajímá, co se v jejich společnosti děje. Netýká se ho to a není to ani soudcova věc, takže by do toho neměl dál vrtat. Otec ale označí Jirkův přístup za naivní a nerozumný. Novináři ho protáhnou bahnem, protože jestli se v neziskovce skutečně děje něco nezákonného, dřív nebo později se na to přijde.

Poslední pokus něco ovlivnit provede Herman na Gábině. Nastíní jí celou tu vážnou situaci, aniž by jí snad chtěl něco vyčítat. Dobře ví, že se do problémů kolem neziskovky nedostala vlastní vinou, ale figuruje v nich, ať chce nebo ne. Měla by přinejmenším vědět, co všechno je v sázce – především Jirkova úspěšná budoucnost.

Zdroj článku:
  • Autorský text