V páteční Ulici se Lumír a Kateřina udobří. Kéž by stejně rozumní byli Martina s Jirkou

V páteční Ulici se Lumír a Kateřina udobří. Kéž by stejně rozumní byli Martina s Jirkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír a Kateřina si v pátek naštěstí všechno vyříkají a Lexík bude rád, že už se nehádají. Kéž by to stejně snadné bylo pro Martinu. Jenomže aby mohlo proběhnout nějaké usmiřování, musejí na to být dva, a jak se zdá, Jirka o její snahu nestojí. Trochu na to ale doplatí Ája.

Lumír uzná, že přestřelil, a udělá vstřícný krok

Lumír a Kateřina tvoří jeden z nejvíce stabilních a oblíbených párů v Ulici, bylo by tedy bolestné nejen pro Vendulu a Lexíka, kdyby se na obzoru měl objevit rozchod. Malý synek se tátovi omluví hned ráno za to, že obešel jeho zákaz. Moc by ho mrzelo, kdyby se kvůli němu měl s Kateřinou nadále hádat. Zároveň si ale trochu postěžuje, že ho pořád všichni vidí jako neschopné dítě. On si přitom vysloužil bobříka samoty, dokáže se o sebe postarat. Většina jeho kamarádů z Drozdů už dochází na schůzky sama.

Lumír, Kateřina a Lexík si vše vyříkají.
Lumír, Kateřina a Lexík si vše vyříkají. | Zdroj: TV Nova

Lumír si uvědomí, že jeho syn už opravdu není tak malé dítě, jak si dosud myslel. Přesto tvrdošíjně trvá na tom, že by o něm měl rozhodovat především on. Není přece možné, aby si jen tak chodil, kam ho napadne, a riskoval vlastní bezpečnost. Vendula se však v tomhle konfliktu postaví na stranu Kateřiny. Vždyť ona Lexíka miluje jako nikdo a láskyplně se o něj stará. Nikdy by přece neudělala nic, čím by mu uškodila. Toho si je Lumír vědom, stejně jako faktu, že to předchozího dne přehnal, když své partnerce znovu připomněl, že není Lexíkova skutečná matka. To ji opravdu zranilo a Vendula se tomu vůbec nediví.

Lumír zamíří do hospody, aby si posypal hlavu popelem, ale přivítá ho pouze otrávená Martina, která si po náročné šichtě dopřává na baru polévku. Máma jí samozřejmě povyprávěla o nepříjemné hádce s přítelem a bylo na ní vidět, jak moc ji Lumírova slova zklamala. Ten si tak dá večer extra záležet, aby jeho omluva byla vskutku upřímná. Doma Kateřinu ujistí, že odteď bude moct o Lexíkovi rozhodovat také, protože ho koneckonců vychovávají společně. Lumírovi možná bude ještě trvat, než to zcela přijme, ale rozhodně na tom bude pracovat.

Ájin hloupý vtip rozzuří Martinu

Zatímco tato hádka bude zažehnána, v bistru se během dne rozpoutá jiná. Martina si totiž během Ájiny narozeninové oslavy připadala jako páté kolo u vozu. Jirka jí schází a neskonale ji štve, že nejsou schopní si rozumně promluvit jako máma s Lumírem a prostě se udobřit. Ája, která to na oslavě trochu přehnala s pitím, navíc udělá hloupý žert ohledně silvestrovského večírku. Martina se urazí a rozkřikne se na ni. Copak ji ten pitomý silvestr bude pronásledovat do konce života?

Ačkoli to byl jen pokus o vtip, dotčená kuchařka za sebou práskne dveřmi a Vendule nezbude než jí později zavolat a trochu ji uklidnit. Áju to trápí, nerada by se s děvčaty znovu rozhádala a pořádala další usmiřovací párty. Naštěstí Martině dojde, že reagovala přehnaně, a slíbí Vendule, že se Áje ozve sama, aby to urovnaly. Snad tedy napraví vztahy alespoň s ní, když už není schopná usmířit si Jirku.

Zdroj článku:
  • Autorský text