Ve středeční Ulici se Michal a Soňa projdou po hodně tenkém ledě

Ve středeční Ulici se Michal a Soňa projdou po hodně tenkém ledě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva a Vítek tak dlouho naléhali na syna, aby se zamyslel nad budoucím studiem, že se jim pomstil předstíraným zájmem o vojenskou školu. Sehraje to ale příliš dokonale a pohněvá si Žofku. V ředitelně se zatím rozebírá drama kolem obézní studentky. Soňa se odmítne smířit s generací tlustých dětí.

Michal si vystřelí z rodičů, obětí žertu se ale stane i Žofka

Vítek s Ivou doufají, že Michal si z nich jenom dělal legraci, když prohlásil, že by chtěl jít studovat na vojenskou školu. Mladík ale ve svém divadýlku pokračuje i středečního rána, a to natolik přesvědčivě, že oklamal i překvapenou Báru. Právě jí nicméně potvrdí, že si z rodičů vážně jen vystřelil za to, jak ho kvůli přijímačkám předchozího dne prudili. Naneštěstí bude mít jeho žertík vážné důsledky…

Ve škole se Michal vůči Žofce chová chladně, což je pochopitelné vzhledem k tomu, že ho už dvakrát odmítla, navíc jen proto, že je mladší než ona. Žofku ale mrzí, že s ní nepromluví jediné slovo. Vzdychá kvůli němu, je nespokojená a Svatka nechápe, o co jí vlastně jde. Nechce ho, přitom za ním pořád dolézá. Nebo snad chce? Protože to opravdu vypadá, jako by s ním toužila chodit. Měla by do toho jít a neřešit názory okolí. Je to přece její život a rozhodnutí, ne?

Iva a Vítek na webu dohledají školu, kterou si Michal vybral, a snaží se vymyslet nějaký kompromis. Zaujme je technický obor, po jehož vystudování by mladík mohl dělat něco méně riskantního. On však trvá na tom, že chce být regulérním vojákem. Iva se nesrovná s představou, že by nastoupil do armády, kopal někde zákopy a střílel ze samopalu. Se svými obavami se v bistru během práce svěří Žofce, kterou to tak rozruší, že naběhne ke Klímovým a pěkně si Michala podá.

Přizná mu, že jí na něm záleží, a ne málo. On, očividně polichocený, pak všechno pokazí, když zmíní, že nápad s vojenskou školou byl vlastně jenom vtip. Žertovat o něčem takovém se nevyplácí.

Ve středu to Michal dost přežene.
Ve středu to Michal dost přežene. | Zdroj: TV Nova

Soňa nechce být na škole, kde se nesmí říkat pravda

Magda si ve středu znovu pozve na kobereček Soňu kvůli obézní studentce. Soňa už tento případ považovala za vyřešený, ale paní ředitelka ho v hlavě uzavřený nemá. Zeptá se zástupkyně, zda ji napadlo, že ta dívka už mohla mít kvůli nadváze pořádný mindrák a že se svůj problém možná dávno snaží řešit. Soňa namítne, že tlusté holky jsou v dnešní době se sebou náramně spokojené, klidně ukazují faldy na sociálních sítích. Pozitivní přístup k ženskému tělu se zkrátka naprosto zvrhnul. Podle Magdy však Soňa špatně odhadla konkrétní situaci a každé takové šlápnutí vedle může odstartovat bulimii, anorexii, dokonce něco horšího. Klade Soně na srdce, aby byla více empatická.

Zatvrzelá zástupkyně se sice znovu omluví, ale hned si pospíší do kabinetu postěžovat Prokopovi. Ničí ji, jak děti tloustnou, neschopné udělat obyčejný kotrmelec, a nikdo to neřeší. Magdin „opatrný“ přístup jí nepřipadá dostačující. Slečna ředitelka je empatická až moc. Přece tady odteď nezačne vládnout politická hyperkorektnost, kdy se ani nesmí nikomu nic říct?

Zdroj článku:
  • Autorský text