Václav Svoboda z Ulice slaví dnes narozeniny, a to rovnou kulatých 60

Václav Svoboda z Ulice slaví dnes narozeniny, a to rovnou kulatých 60
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V úterý 16. ledna oslaví Václav Svoboda, oblíbený herec známý nejen jako Lumír Nykl z Ulice, významné kulatiny. Narodil se v roce 1964, a tak teď dosáhne krásných šedesáti let. Přejeme mu mnoho zdraví i dalších šťastných let. Zároveň se spolu s ním podíváme, jak si užil Vánoce a co čeká Lumíra dál.

Dodržuje tradice a upřednostňuje české pohádky

Vánoce už jsou sice pryč, ale s Václavem Svobodou si na ně ještě můžeme příjemně zavzpomínat. On sám je s rodinou poměrně hodně prožívá – v tom smyslu, že např. poctivě dodržují tradice. Ostatní členové rodiny vlastně nemají úplně na výběr, právě on je k tomu s láskou vede. Co se mu při pomyšlení na nejkrásnější svátky roku vybaví?

„Ono to má takové dvě fáze, ty Vánoce,“ shrnul v rozhovoru pro TV Nova. „První je stres, což má asi většina lidí, protože čtyři děti a pět vnoučat, to není žádná sranda. No a pak… Já třeba dodržuju tradice. Ne že bych je nutil, ale prostě nemají na výběr, jako děti, aby je taky dodržovaly. To znamená, že čtyřiadvacátého nejíme maso, máme rybu. Bohužel, vždycky jsme měli kapra, když jsem ještě žil s mámou nebo jsem k ní chodil na Vánoce, teď děti kapra nechtějí, takže máme pstruha. Já dělám pstruhy, žena dělá saláty, dcera pomáhá a pak je ta krásná fáze, ty rozzářené dětské oči, ta radost.“

Co čeká Lumíra a jeho rodinu v Ulici?
Co čeká Lumíra a jeho rodinu v Ulici? | Zdroj: TV Nova

Při otázce, zda má raději české nebo zahraniční pohádky, vůbec nezaváhal. „České, ježišmarja, to je snad jasné. Akorát já mám rád pohádky, které jsou výpravné, že to není v těch kašírkách jako takové ty televizní pohádky, jak se tam chvějí kulisy a tak. Vždycky Tři oříšky pro Popelku, to je základ, že jo, pak Pyšnou princeznu a Princeznu se zlatou hvězdou, tyhle pohádky já mám rád.“

Vánoční svátky, ale zejména až závěr roku, bývají příležitostí pro nové předsevzetí. V případě Václava Svobody se po všech těch dobrotách u štědrovečerního stolu a oblíbeném cukroví bude patrně jednat o menší dietu.

Lumíra čeká trápení s matkou závislou na internetu

Nejznámější seriálovou rolí Václava Svobody je už osmnáct let Lumír Nykl v nekonečné Ulici. Věrní diváci, kteří tento seriál sledují pravidelně, se v nejnovějších dílech mohou těšit na další vylomeniny Vilmy Nyklové (Jaroslava Obermaierová), jimiž přidělá vrásky právě svému synovi Lumírovi.

Vilma totiž díky vnoučkovi Lexíkovi (Filip Hornyak) objevila kouzlo internetu a sociálních sítí, jež představují pro známou drbnu nevyčerpatelný zdroj inspirace, žhavých klepů a nezbytných informací. Své závislosti na technologiích a virtuálním světě zcela propadne, aniž by si uvědomovala, že i tam může číhat řada nebezpečí. Teprve když jí z účtu zmizí peníze, pochopí, že má obrovský problém.

Vilma Lumíra ještě pěkně potrápí.
Vilma Lumíra ještě pěkně potrápí. | Zdroj: TV Nova

Pro Lumíra to bude poslední kapka a samozřejmě důvod okamžitě zasáhnout. Svéhlavá babča si to ale nenechá jen tak líbit a začne mu určité věci zatajovat. Tím se rozpoutá jejich ztřeštěná hra na kočku a myš, která divákům poskytne cennou zásobu dalších trapasů a humorných momentů. Proč si Lumír a Vilma vymění role, takže se syn zachová k matce jako k nezdárné a neposlušné dceři?

Zdroje článku: