Vydrží Magda Prokopovo pracovní tempo? Nebo už toho má dost?

Vydrží Magda Prokopovo pracovní tempo? Nebo už toho má dost?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop neví, kam dříve skočit, a má štěstí, že je vedle něho Magda tak trpělivá. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Reálně hrozí, že Magda brzy bouchne. Vždyť se s Prokopem vidí jen u večeře, a to je ještě schovaný za notebookem. Jestlipak přece jen neudělala chybu, když poslala Mirka k vodě?

Prokopovo pracovní tempo je vražedné 

Kdekdo, Prokopa nevyjímaje, se Landové vždycky divil, že je tak úzkoprsá, nevrlá a přísná. Teď si hlavně Prokop a s ním i Magda s Otíkem uvědomují, že k tomu měla reálný důvod. Jak by se mohla radovat a veselit, když se na ni povinnosti valily ze všech stran? Vypadá to, že si Irena Landová účelně nastavila hranice, aby ji nikdo neobtěžoval. Prokop to má teď možná trošku těžší, a to proto, protože si k němu jako k mladému a nezkušenému řediteli ostatní více dovolí.

Prokop se nechal zahltit prací a všechny své ostatní povinnosti deleguje na Magdu. Ale ta toho má už po krk. Už je unavená z věčného dojíždění za Prokopovým tátou. Sama má školních povinností dost a teď se jí ještě ke všemu znovu připomene její máma. Bohužel má ale smůlu, protože Prokop tu nejspíš pro ni nebude, aby ji utěšoval. V tom byl totiž dobrý Mirek. Mirka zajímalo, jak se Magda cítí, a snesl by jí modré z nebe, aby ji rozveselil. To Prokop tyhle zdánlivé malichernosti neřeší. Vůbec mu nebylo hloupé odjet bez Magdy, kterou vytáhl jinému muži od oltáře, do Španělska. 

Prokop nestíhá a Magdu začne zanedbávat. Magda sice vypadá dost rozumně na to, aby pochopila, jak se věci mají. Ostatně Prokop zastupuje její kamarádku Irenu, kterou do Peru sama vyhnala. Jenže co bude, když se Magda potká s Jirkou, který na ni bude mít podstatně více času než Prokop? Nezajiskří to znovu mezi nimi?

Vztahu nepomohou ani další problémy ve škole

Vzhledem k tomu, že je to na gymnáziu na spadnutí, to na nějakou romantiku mezi Magdou a Prokopem vůbec nevypadá. Teprve nedávno ze školy vyprchala vůně marihuany a už je Prokop svědkem toho, jak žák jeho školy ničí nástěnku na chodbě. Co ho k tomu vedlo? Měl jen vztek, který si potřeboval nějak vybít, nebo je za tím hlubší důvod? Chudák Prokop ani netuší, že zdánlivě nevinná událost bude mít ještě dohru. Jak se postaví k šikaně na své škole? A nebude si vyčítat, že tehdy na Šimona nezaměřil větší pozornost? Na to si budeme muset počkat. 

Prokop svou funkci bere smrtelně vážně nesnese žádné pochybení, Zdroj: TV Nova

Aby se Magda z neustále pracujícího Prokopa nezbláznila, přesune svoji pozornost k chybějícím hospicům. V tom by jí mohl pomoct Jirka, který bude mile překvapený, když se s Magdou znovu potká. Tentokrát už nemá v zádech Mikiho, se kterým by musel o Magdu soutěžit. Ale bude mít u ní ještě nějakou šanci? Že by Prokop nebyl mužem, u kterého by Magda natrvalo zakotvila? A co by na to řekl Mirek, kdyby se to dozvěděl? 

Zdroj článku:
  • Autorský text