Ulice: Blanka nebo Vanda, která se k distingovanému lékaři hodí víc?

Ulice: Blanka nebo Vanda, která se k distingovanému lékaři hodí víc?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pomineme na chvilku skutečnost, že Luděk Blance ublížil způsobem, který je neodpustitelný. Kdyby však k takové situaci nedošlo a Luděk s Blankou by žili společně tak, jak tomu bylo, než se Blanka znovu sblížila s Evženem, mohli by tvořit harmonický pár? Nebo se vám k Luďkovi více hodí Vanda?

Které jméno vám jako první přijde na mysl jako nejlepší varianta životní partnerky pro Luďka? Je to dobře situovaný lékař, movitý, inteligentní a ambiciózní. Pokud má nějaký cíl, dostane se k němu jakoukoliv cestou. Dokáže se vyrovnat s každou překážkou a vždy zařídit i nemožné. Ani osobité charisma se mu nedá upřít. Kdyby nespáchal to, co spáchal, jaká žena by mohla být ideální k němu do dvojice?

Porovnávat Blanku s Vandou je jako srovnávat jablka s hruškami. Obojí je ovoce, ale jinak jsou to dva odlišné druhy. Stejně tak tyto ženy. Obě jsou hezké a přitažlivé, ale každá je naprosto z jiného těsta. Blanka je vyzrálá a dospělá žena, které to myslí, je empatická a umí vést dialog.

Dokáže se s každým dohodnout a řešit i obtížné a nepříjemné situace. Je však zranitelná v tom, že i když dokáže spoustu věcí pochopit a poradit si s problémy, při větším náporu na její psychiku hledá útěchu a oporu v alkoholu. To se jí málem stalo osudným. Její vnitřní síla však spočívá v tom, že se dokáže znovu zvednout a poprat se se svou slabostí. 

To Vanda sice nemá žádné pomocné berličky v podobě alkoholu, cigaret a podobných lidských neřestí, když se jí v životě právě nedaří, ale nedokáže si naopak poradit vůbec s ničím, ani sama se sebou. Ta hází své problémy a neschopnost na ostatní a čeká, že to za ni vyřeší.

Nedokáže si připustit, že všechno, co se jí v životě děje, je jen a jen v její režii. Bohužel nad tím však takhle není schopná přemýšlet, a tak volí jednodušší variantu. Není soběstačná, není dospělá, a i když se hlavně její máma snaží z ní udělat samostatnou ženu, zatím se jí to nedaří. 

Luděk s Blankou vedle sebe jako manželé působili řadu let, však také společně vychovali dvě šikovné a chytré děti. Jako partneři jsou si více rovnocennější a vyrovnanější než Luděk a Vanda. Luděk však udělal několik životních chyb, a proto mu možná scenáristé postavili do cesty právě nesamostatnou, rozmazlenou a hysterickou Vandu.

Že by i tvůrci seriálu sázeli na boží mlýny? V nové sezóně se máme jistě na co těšit. Když ne nic jiného, bude legrace sledovat, jak Vanda Luďkovi znovu zatápí pod kotlem. 

Zdroj článku:
  • Autorský text