Dilema v Ulici: Luďku, co zase chystáš na Blanku?

Dilema v Ulici: Luďku, co zase chystáš na Blanku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvě věci si muži neodpustí, a to hájit své ego a maskovat svou ješitnost za nafouknuté problémy, které v podstatě neexistují. Takový problém budou řešit Evžen s Luďkem v 4149. dílu. Tím pravým důvodem jejich sváru však bude Blanka, jak jinak.

Luboš Mareček je starý mezek, se kterým nic a nikdo nepohne, když si vezme do hlavy nějaký nesmysl. Pouze jedna osoba na něj platí. Člověk nemusí být ani velký, ani drsný, aby měl obrovský vliv. Hlavně pokud se jedná o dědy a babičky, na ty nejvíce platí jejich rozkošná vnoučata. A tak Karla s Kryštofem políčí past na Luboše s velkou účastí syna Vojty, aby ho dostali zpátky domů.

To Luděk taky schovává esa v rukávu a zanedlouho je vytáhne. Bude hrát vysokou hru, ve které jde o jeho dceru i Blanku. Luděk si nechce připustit, že by jeho holčička nešla na vysokou školu a skončila své studium maturitou na gymnáziu. Použije své kontakty a sejde se s přítelem v hospodě, aby probrali Kristýniny možnosti. 

 

Při příležitosti Luďkovy návštěvy místního pohostinství si Pumrová s chutí pustí pusu na špacír a Luďkovi tak prozradí zásadní informaci týkající se vztahu Evžena a Kateřiny. Tato zpráva Luďkovi na klidu nepřidá, zvláště po tom, co se venku pohádal právě s Evženem kvůli špatně zaparkovanému autu.  

Luděk se cítí být Evženem ohrožen. Když už má dojem, že se ho nadobro zbavil, potkává Blanku, usmívající se a upovídanou, až podezřele často v jeho blízkosti. Navíc vnímá, že se z jejich vztahu vytrácí vášeň. Blanka svou nechuť omlouvá únavou a přemírou stresu v práci, ale Luďkovu nabídnutou pomoc odmítá. Raději si postěžuje Veronice. 

Je jasné, že po tom, co se Luděk dozvěděl o Evženovi a Kateřině a s jeho největším sokem pod jednou střechou, tak nebezpečně blízko Blanky, musí Luděk začít jednat. Půjde na to chytře a naplánuje velkolepý dárek při příležitosti Blančiných narozenin.  

Zdroj:

  • autorský text