Selhání rodinných vztahů v Ulici: Lumír bude křičet na malého syna

Selhání rodinných vztahů v Ulici: Lumír bude křičet na malého syna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dá se pochopit, že má Bedřich hlavu plnou starostí se sebou, s Ladou, ale Alice si takový přístup nezaslouží. Uvědomí si to ale až ve chvíli, kdy Alice práskne dveřmi a nepřijde zpátky domů. Alice nebude jediná, komu v 4140. dílu rupnou nervy.

Alice začíná pomalu ztrácet trpělivost s Bedřichem. Čím více se snaží, tím hůře se k ní Bedřich chová. Jako by byla kus hadru.

Poslední ránu Bedřichovi zasadí Martin, který zapomene na jednu důležitou zakázku pro významného zákazníka. Bedřich se tedy má za co a komu omlouvat. Bedřich bude hledat pochopení a útěchu u Aničky. Má pocit, že se mu hroutí svět, a že už ho nikdo nepotřebuje a nebude ho postrádat. Podaří se Aničce dostat Bedřicha z tak velkých depresí, kterými si teď prochází?

Který rodič by to neznal. Lumír si dělá starosti o Lexíka, který se stal závislým na tabletu a mobilu. Dokonce ho před Lumírem schoval do trouby, aby ho jeho otec nenašel a nepřišel na to, že na něm i přes jeho zákaz hrál hry. Lumíra rozčílí, že mu jeho malý syn lže a odsekává mu. Takového Alexe vůbec nezná, a tak si láme hlavu nad tím, jak ho dostat ze spárů moderní elektroniky.

Po hovoru s jedním zákazníkem, který navštíví jejich bistro, dostane geniální nápad. Tedy Lumírovi se zdá geniální. Jeho syn i jeho matka, se kterou si zbytečně vjede do vlasů, jsou jiného názoru. V té chvíli Lumír znovu zavzpomíná na svou milovanou Světlanu, ta by si určitě věděla s jejich synem rady... Pořád mu tolik chybí, i když je to rok od doby, kdy zemřela. 

Kam se poděla Kateřina? Evžen se po ní bude shánět v jejím podniku, ale nenajde ji. Velkým překvapením pro něj bude, že bez něj odjela pryč. Vypadá to, že se Kateřina pere sama se sebou a s vlastním sebevědomím. Žárlí na Blanku, která se stále plete do jejich společného života s Evženem. A tak se rozhodne od všeho utéct.

Evžen nakonec skončí u stolu s Vítkem Klímou a naladí se na společné téma. A tím je chování a povaha Luďka Voláka, na kterého mají oba pifku. Vítek kvůli scéně se sklepní kójí a Evžen kvůli Blance. 

 

Zdroj:

  • autorský text