Tihle jsou fakt kouzelní. Nejlepší filmoví čarodějové

Tihle jsou fakt kouzelní. Nejlepší filmoví čarodějové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magie a tajemno lidi přitahují od pradávna. Není se tedy čemu divit, že fantasy příběhy jsou mezi diváky velmi úspěšné. Pojďme se podívat na nejzajímavější čaroděje, které nám filmové plátno nabídlo.

Harry Potter
Tenhle malý čaroděj okouzlil miliony čtenářů a filmy s ním byly možná ještě úspěšnější, než literární předloha. Příběh chlapce, který jako jediný přežil smrtící kletbu černokněžníka Voldemorta, vypráví celkem osm filmů. Harry statečně bojuje se zlem, ale i s problémy dospívání, prvními láskami a faktem, že nikdy nepoznal své rodiče. Každý díl je o něco temnější a děsivější. Harry ale nakonec vždycky zvítězí. A při tom všem se mu ještě povede získat několik nerozlučných přátel a životní lásku. Tomu se říká výkon!

Hermiona Granger
S nadsázkou se dá říct, že bez Hermiony by Harry umřel už v prvním díle. Něco pravdy na tom však bude. Ačkoliv se většina pozornosti ve filmech skutečně věnovala Harrymu, který byl statečný a nakonec vždycky udělal správné rozhodnutí, Hermiona a její inteligence a cílevědomost mu pomohli z mnohé šlamastiky. A za to si určitě zaslouží obdiv.

Gandalf
Seznam čarodějů by nebyl kompletní bez zástupce z kultovní ságy Pán Prstenů. A koho jiného vybrat, než Gandalfa! V prvním díle se Gandalf Šedý jeví jako zestárlý čaroděj, který se snaží udělat pro Froda a zničení prstenu vše, ale tak nějak mu docházejí síly. Za záchranu Froda nakonec sám zaplatí životem. Nebo to tak alespoň vypadá. Místo toho se z něj ale stává Gandalf bílý, mocný čaroděj, který přemůže i Sarumana a zvrátí výsledek nejedné bitvy. Jasný důkaz toho, že naděje vždy umírá poslední.

Doctor Strange
Komiksové filmy jsou plné nadpřirozených schopností, bohů a dalších zástupců magického světa. Když ale máme vybrat jen jednoho, je to určitě Doctor Strange. A to nejen proto, že v podání Benedicta Cumberbatche je neskutečně sexy. Strange totiž nejenže je výborný kouzelník, takže si na své přijdou milovníci magie a filmových efetků. Zároveň má smysl pro humor, takže se u filmu i pobavíte.

Rumburak
I v českých filmech a seriálech není o kouzelníky nouzi. A kdo je nejlepší? Jednoznačně Rumburak. Čaroděj druhé kategorie, který touží po princezně Arabele a je mu úplně jedno, že její srdce patří někomu jinému. Ale jak už to v pohádkách bývá, po různých útrapách vše dobře dopadne a Arabela se dočká šťastného konce po boku své pravé lásky.