Survivor Česko & Slovensko 2023: Katka je na dně, Švanci chce domů, příště se karty zamíchají a změní se složení kmenů

Survivor Česko & Slovensko 2023: Katka je na dně, Švanci chce domů, příště se karty zamíchají a změní se složení kmenů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
27 dní na ostrově už začíná být pro Hrdiny utrpením, nedaří se jim v poslední době vyhrát jídlo. Neustálé vyprávění Rebelů o tom, jak si pochutnávají na vyhraných odměnách, je oslabuje víc než samotný hlad.

Johanka stále opečovává zahrádku a byla už definitivně stvrzená do role kmenové kuchařky. Na ní je zodpovědnost, aby všichni dostávali stejné porce. Občas se ještě probírá poslední kmenová rada a všem je už jasné, že Adam nemá svůj názor a bude jen opakovat, co mu silní hráči řeknou. Toho si všimli i Hrdinové a kroutí hlavou, proč nevyužil Adam imunity, aby se zbavil jednoho z nebezpečně dominantních hráčů svého kmene. (Pozor spoiler)

Zdroj: TV Nova

Soutěž o odměnu

Lednice plná jídla byla určitě skvělou motivací pro oba kmeny. Tentokrát se soutěžící povozili v loďkách, sbírali pytlíky s pískem, a nakonec sestřelovali hráče druhého kmene. A stejně jako minule, štěstí měli opět Rebelové.

To už bylo na kmen Hrdinů opravdu moc, protože v lednici byla hromada pestré stravy: párky, šunka, omáčky, olivy, hromada ovoce, sýry nebo marmeláda. Rebelové tak budou mít na několik dnů pestrý jídelníček. A opět budou nahlas řešit, co všechno si připraví.

Ani hodně jídla však u Rebelů nevytváří úplně ideální atmosféru. Všem už leze na nervy Martin, který by chtěl všechno sníst hned, všechno by chtěl sám dělit, dožaduje se větších porcí a hádá se i o gram jídla. Ostatní jsou z něj unavení. Johanka, která se snaží vše rozdělovat poctivě, je tak neustále Martinem šikanovaná. A podle něj nedělá vlastně nic dobře.

Žaneta a Kristian během soutěže o odměnu
Žaneta a Kristian během soutěže o odměnu | Zdroj: TV Nova

Další den přinesl novou soutěž

Andrea z kmene Hrdinů měla narozeniny a kmen jí slíbil, že se nají. Odměna za vyhranou soutěž byla hot dog a limonáda pro každého. TV Nova opět dodala dopisy z domova.

Hladová situace Hrdinů z předchozího dne asi udělala na štáb dojem a stalo se něco nevídaného. Všichni hráči z obou kmenů dostali ještě před soutěží hot dog a limonádu. To bylo pro Hrdiny alespoň malé povzbuzení. A bylo štěstí, že se najedli, protože soutěž vyhráli opět Rebelové, kterým šlo hlavně o dopisy z domova.

Pepa, který si v aukci vydražil zlatý žeton, se rozhodl, že ho použije. Dopis z domova už potřeboval a jídlo bylo jako bonus. Tekly opět slzičky dojetí a moře bylo ten den o něco slanější.

29. den přišla zpráva a z každého kmene musel odejít jeden hráč do druhého tábora na přátelskou návštěvu. Od Hrdinů šel Pepa, který byl zvolený losováním. Od Rebelů odešel Jirka, kterému to kmen nabídl, ale jestli to byla dobrá volba, je těžké soudit. Oba špioni samozřejmě dostali instrukce, co mají u sousedů zjistit, a hlavně neměli nic podstatného prozradit.

Pepa si pochvaloval, že se dostal k Rebelům v době, kdy měli hodně jídla a pěkně ho pohostili. Barbora s Kristianem a Martinem byli trochu zaskočení, jak se všichni ostatní před Pepou přetvařovali. Kristian najednou pochopil, že nemá moc silnou pozici a doufá, že by za pomoci Barbory, Martina, Johanky a Adama mohl alianci, ke které se s Martinem a Adamem tak hrdě hlásili, nějak oslabit.

Jirka se u Hrdinů snažil, ale kdo si může být jistý, co potom pravdivého řekne Rebelům a co si nechá pro sebe. 

Nakonec to možná nebude tak důležité, protože už v další epizodě se dozvíme, že dojde k velkým změnám. 

Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský text