Survivor 2023 je za dveřmi: Stejný moderátor, stejná země, a ještě hladovější soutěžící

Survivor 2023 je za dveřmi: Stejný moderátor, stejná země, a ještě hladovější soutěžící
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Startujeme už ve středu 25. ledna na Voyo a budeme spolu sledovat pravidelně každou epizodu a sbírat všechny dostupné informace. Nezapomeňte si nakoupit zásobu kokosu.

Moderátor Ondřej Novotný si ještě před pobytem ve vyhřáté Dominikánské republice rozhodl provětrat plíce a posílit fyzickou kondici a vyvezl rodinku na lyže do Rakouska. Vzpomínka na zasněžené pláně se mu bude určitě příští měsíce hodit.

Podle moderátora jsou tento rok vybraní skvělí soutěžící a kdo se těší na pletichy označené jako „sociální hra“, určitě si přijde na své. Novotný také uvedl, že loni měli soutěžící na ostrově až moc jídla a letos by měli být příděly potravy ještě skromnější a soutěžící více vyhladovělí.

Také dodal, že by letos měli být všichni ostrované psychicky odolnější. Budeme doufat, že nikdo neodstoupí ze hry, když zjistí, že nebude mít na ostrově splachovací záchod a dojde mu, že „mamaservis“ je tisíce kilometrů daleko. Ti nejlepší soutěžící by měli na ostrově strávit několik měsíců a vypadnout hned na začátku by mělo být alespoň trošku ostudné.

Soucit vůči soutěžícím mám, ale lítost ne,

uvedl Ondřej Novotný na dotaz, jaký vztah má k vyhládlým soutěžícím.

Survivor 2022, zdroj: TV Nova

Tomáš Zástěra opět v akci

O účastnících reality show už se pár týdnů spekuluje, ale jedno jméno se spojuje se Survivorem poměrně jistě. Nepůjde však o letošního soutěžícího, ale o Tomáše Zástěru, který byl pod žhavým sluncem Dominikánské republiky loni. Jeho vleklé zdravotní komplikace ho donutily k odstoupení. Přece jen tělo se po čtyřicítce už nehojí tak snadno, a tak to rozhlasovému moderátorovi nikdo neměl za zlé. Tomáš si získal velké sympatie a bude letos moderovat bonusový pořad na stránkách TV Nova.

Tomáš také uvedl, že bylo hodně bláhové se domnívat, že týdny (a pro některé dokonce měsíce) prožité v drsných podmínkách lidi sblíží. Sice si všichni slibovali, jak spolu budou jezdit na dovolenou a pořádat srazy, ale realita je nakonec jiná a vlastně už dávno spolu jako skupina nekomunikují.

Tomáš zmínil, že ho popularita hodně zaskočila a připadal si jako hollywoodská hvězda. Dostával denně stovky zpráv a nabídek k sňatku, až se musel na čas od svých fanoušků odstřihnout. Jednu zprávu potom otevřel a jak to vypadá, možná z nadšené fanynky bude třeba jednou paní Zástěrová. Tomáš je sice trochu tajnůstkář, ale prozradil, že ve 42 letech je možná čas pomýšlet na rodinu, kterou si kdysi plánoval už ve 30 letech.

Dominikánská republika

Přestože soutěžící na castingu netušili, do jaké země se letos vydají, je to opět Dominikánská republika a ti, co měli štěstí a byli vybrání, tuto informaci dostali předem kvůli povinnému očkování.

Jasná je i několikamilionová výhra pro toho nejodolnějšího soutěžícího, který navíc dokáže přesvědčit své spoluhráče, že je to on, kdo si zaslouží soutěž vyhrát.

Survivor 2022, zdroj: TV Nova

Nesmyslné utajování soutěžících

Těžko říct, jaký smysl má utajování jmen soutěžících a do jaké míry jsou věrohodná jména, která se ve spojitosti se soutěží objevila.

Na stránkách TV Nova je divácká anketa a v té s přehledem vyhrává Vašek Matějovský, kterého by na ostrově chtělo vidět přes 34 % procent hlasujících. Vašek si získal sympatie především díky nedávno odvysílanému seriálu O mě se neboj.

Z historie

Soutěž vznikla v 90 letech a vysílala se původně jako Expedice Robinson ve Švédsku. Dnes už nese jméno Survivor a pořádá se v 79 zemích světa. O účast byl letos mimořádně velký zájem a vybíralo se z tisícovek zájemců. Stejně jako loni, budou dva kmeny, které mají totožné podmínky. Soutěžící si mohou na ostrov vzít jen pár kusů oblečení, boty a ponožky. Stejný zůstává i princip soubojů o imunitu a vyřazování.

Vítěz loňské soutěže

Zdroje článku: