Specialisté: Jeden muž a dvě ženy, každá zoufalá jiným způsobem, v příběhu se stíny z minulosti

Specialisté: Jeden muž a dvě ženy, každá zoufalá jiným způsobem, v příběhu se stíny z minulosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy zdání klame. Lidé, kteří jsou součástí smutného příběhu, pracovali v charitě, která sháněla jídlo, jež potom dávala potřebným. Měli by mít sociální cítění a chuť pomáhat lidem. Ale je to tak doopravdy?

V malé pobočce charitativní organizace byl nalezen mrtvý muž. Někdo ho omráčil a dvakrát bodl šroubovákem do krku. V kaluži krve ho našla ráno přítelkyně, která s ním sdílela malý byt nad výdejnou. Oba dostávali plat od charity a podle přítelkyně zavražděného žili spokojený život, protože neměli velké nároky na životní styl. Prostě vzory skromnosti. Tomu trochu neodpovídalo luxusní auto miliónové hodnoty, které stálo zaparkované před výdejnou. Ale to podle přítelkyně Evy zdědil zavražděný Felix po otci a sloužilo pro převoz jídla.

Matěj Karas
Matěj Karas. | Zdroj: TV Nova

Podle Evy byl Felix přátelský a jediný problém, který měl, byl s majitelem domu. Právník Hanuš dům pronajímal charitativní organizaci na dobu určitou. Ta už uplynula, a tak požadoval vyklizení nemovitosti. Do toho se však Felixovi nechtělo. Hanuš tak musel začít konat právní cestou. Pro policisty sice chvíli podezřelý byl, ale nakonec usoudili, že kvůli vystěhování nežádoucích nájemníků asi nevraždil. Jako právník si určitě dokáže poradit jinak.

Pak se na scéně objevil stálý klient Kaška, který po dopravní nehodě skončil s postižením, ale invalidní důchod mu nebyl přiznán. Pro jídlo si chodil pravidelně a s Felixem měl podle něj přátelský vztah. Jinak to však viděla přítelkyně Eva, která byla na Kašku vysazená. Podle ní Felixe pořád obtěžoval. Spíš jí však vadilo, že se mu svěřoval.

Případ začal být mnohem vice komplikovaný, než to původně vypadalo. U Evy, která podle svých slov žila skromným životem, bylo nalezeno téměř milion korun se záhadným lístkem, který naznačoval, že se peníze Felix chystal dát Kaškovi. Na povrch také vyplynulo, že kromě auta byl součástí dědictví po otci i dům a bankovní účet. Eva však tvrdila, že peníze jsou její, neboť je dostala od Felixe. Když vyplavalo na povrch její těhotenství, mohlo se zdát, že se prostě jen chtěla pojistit, aby s dítětem nestrádala, když nebude mít otce po svém boku.

Jenže do děje zasahuje i bývalá přítelkyně a pravda o tom, že Felix nechtěl o dítěti ani slyšet. Nikdy. Byl přesvědčený, že na světě je tolik nešťastných dětí, že se rozhodl spíše pomáhat jim. To také souviselo s jeho plánovaným odletem do Etiopie s organizací Člověk v tísni. O tom se však Eva zapomněla zmínit.

Do Etiopie se chystal odjet s Izabelou, bývalou přítelkyní, se kterou se před dvěma lety rozešel. A právě před dvěma lety měl Kaška život na vlásku, když ho na kole srazilo auto a ujelo. On přežil zázrakem, jeho žena na kole neměla takové štěstí.

Kriminalisté začínají tušit, že vražda Felixe může nějakým způsobem s Kaškou souviset. Ale jak? Nakonec musí zapátrat hodně v minulosti, aby našly ty správné odpovědí. Někdy je možnost vzít spravedlnost do svých rukou tak lákavá, že se k ní ze zoufalství může uchýlit i člověk, který se rozhodně neměl v plánu vydat na cestu zločinu.

Zdroj článku:
  • autorský text