Smrt na Nilu: Česká premiéra proběhne v říjnu. Těšit se můžete na hvězdně obsazenou detektivní klasiku

Smrt na Nilu: Česká premiéra proběhne v říjnu. Těšit se můžete na hvězdně obsazenou detektivní klasiku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste zaznamenali hollywoodský trhák Vražda v Orient expresu z roku 2017, jistě víte, že Hercule Poirot v podání Kennetha Branagha se v jeho závěru loučí tím, že avizuje svůj odjezd na dovolenou v Egyptě. Jak bude probíhat pokračování hvězdně obsazeného snímku?

Detektiv si místo odpočinku vyslouží další případ

Film Smrt na Nilu bude mít světovou premiéru již letos. U nás je naplánována na konec října - a diváci se kromě poutavé a velmi drahé výpravy mohou těšit i na celou řadu hvězd stříbrného plátna. Kenneth Branagh bude nejen v roli hlavního hrdiny Hercula Poirota, ale také zasedne za režisérský stolec. A že se Poirot rozhodně v Egyptě nebude opalovat a lenošit, to je asi jasné naprosto všem. Místo toho jej čeká důkladné pátrání po vrahovi mladé ženy. Ta měla velkou spoustu peněz a logicky tak přitahovala mnoho chtivých pohledů.

Hollywoodské hvězdy, na scénu!

Slavná britská spisovatelka Agatha Christie napsala stejnojmennou povídku již v roce 1937. Belgický detektiv a gentleman se v ní snaží prožít zaslouženou dovolenou při plavbě na lodi po řece Nil. Kdo viděl Vraždu v Orient expresu, jistě si užil celou plejádu hollywoodských hvězd v čele s Johnny Deppem, Penélope Cruz, Willemem Dafoe nebo Judi Dench. Ani toto filmové zpracování klasické detektivky nezůstane nijak pozadu. Objeví se v ní Gal Gadot, Tom Bateman, Armie Hammer nebo Jennifer Saunders.

Není to zdaleka první filmové zpracování knižní klasiky. Například snímek Smrt na Nilu z roku 1978, ve které si roli detektiva Poirota zahrál Peter Ustinov, získal prestižního Oscara za nejlepší kostýmy. Jak se povede nejnovějšímu filmovému zpracování knihy, zjistíme během podzimních a zimních měsíců. V kinech se objeví 22. října.