Dobrák ze Slunečné: Lukáš Langmajer

Dobrák ze Slunečné: Lukáš Langmajer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po první odvysílané epizodě si seriál Slunečná získal srdce mnohých diváků. Stejně jako jeho představitele Viléma "Vildu" Fialu, kterého ztvárňuje Lukáš Langmajer

Od osobního šoféra k řediteli sanatoria

Sympatickou postavu Viléma Fialu mají diváci možnost sledovat každé úterý a čtvrtek v seriálu Slunečná, která běží na Primě. Víte ale o jejich představiteli vše?

Tento sympatický herec se v seriálu Slunečná objevuje pravidelně už od samého začátku. Zpočátku zde vystupoval jako osobní řidič Janka Linharta, kterého ztvárňuje Marek Lambora. Později ale povýšil a momentálně v seriálu ztvárňuje ředitele sanatoria.

Interiéry statku a kanceláří se natáčí v ateliéru, nejedná se o skutečný statek. Jak se ale cítí Lukáš Langmajer? Je mu lépe na vesnici nebo ve městě?

„Jsem jednoznačně venkovský člověk, stačí se na mě podívat. Patřím do tepláků, hlíny a trávy, ne mezi domy. Na město jsem si nezvykl a už si ani zvykat nebudu. Nepatřičně si na nějakém místě připadám čím dál méně, člověk musí sám sebe poslouchat, aby věděl, kde mu bude dobře a opak vynechávat. A konkrétní příklad? Už pár let třeba nechodím do bordelu," práskl na sebe se smíchem Lukáš.

Krom toho má rád Lukáš i dalšího nezvyklého koníčka a to tetování. Sám vlastní některá na rukou a nohou. 

Dalším velkým koníčkem Lukáše Langmajera jsou toulky přírodou. A to především v Brdech. Sám o sobě kdysi řekl, že se velmi rád toulá, a proto miluje pobyt na venkově a v přírodě vůbec.

Ten trhlej kluk Jirka z Bobulí nebo farář Šoustal z Troškovy trilogie Babovřesky? Tak si ho možná vybaví většina lidí. 

„Jeden natáčecí den měl začínat v sedm ráno. V deset ale zmizel Kryštof a chvíli po něm i Lukáš Langmajer. Oba byli dva dny zavření ve vinném sklípku a popíjeli. Nebylo možné se jim dovolat, protože tam nebyl signál,“ zavzpomínala na vtipnou situaci z natáčení Bobulí Tereza Voříšková. 

 Lukáš Langmajer a Kryštof Hádek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

I když Lukáš na filmovém plátně ztvárňuje komické postavy, jeho život mimo kameru byl dlouhou dobu pravým opakem. Lukáš se v minulosti potýkal s alkoholem i depresemi. Stejně jako jeho starší bratr Jiří.

V minulosti se dokonce Lukáš pokusil i o sebevraždu. „Několikrát jsem chtěl spáchat sebevraždu. Skočil jsem pod vlak, ale odtamtud mě vytáhl kamarád, který nedávno umřel na rakovinu. V tu chvíli jsem si řekl, že je konec. Nastoupil jsem totální askezi a začal jsem se léčit. Šlo mi o to, že bych vedle sebe fakt už nikoho neměl. Zůstal bych sám a nejspíš bych se upil. Jednou by se mi povedlo se zabít,“ přiznal ve své otevřené zpovědi.

Jeho život se obrátil vzhůru nohama, když se seznámil se svou životní partnerkou Lucií, se kterou má dvě děti. 

Víte ale, že tento herec kdysi vyvolával i Ďábla? „Přečetl jsem si satanistickou bibli a bylo mi to sympatičtější,“ vzpomínal na svou pubertu. „Dnes jsem spíše víru hledající."

Zdroje: