Ani nový primácký seriál z politického prostředí nesesadil ve sledovanosti z trůnu Smysl pro tumor

Ani nový primácký seriál z politického prostředí nesesadil ve sledovanosti z trůnu Smysl pro tumor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál o mladém muži, který musí radikálně změnit své životní plány a místo profese neurochirurga se poprat s rakovinou, upřednostnilo o 400 tisíc více diváků než první epizodu seriálu Sedm schodů k moci. Diváci tak jasně dali najevo, že seriály z nemocničního prostředí mají stále co nabídnout.

Kromě herce Filipa Březiny se stává známou tváří i šestadvacetiletá Alžběta Malá, která si v seriálu zahrála jednu z výrazných rolí – Hanku, která opečovává na onkologickém oddělení svého dědečka (Jiří Bartoška) a přes počáteční nesympatie nakonec navazuje blízký vztah i s nemocným Filipem.

Alžběta Malá si zatím hereckou kariéru buduje a po roce na DAMU se rozhodla jít jinou cestou než přes studium na této umělecké škole. Divákům se představila v minisérii Guru, kde byla jednou z obětí sexuálního násilníka. A před natáčením seriálu Smysl pro tumor dokončila další projekt z dílny ČT Pět let, který je určený pro internetové vysílání.

Herecké geny se u pravnučky Ilji Prachaře nezapřou a Malá se konečně svým slavným předkem pochlubila. Pradědečka si však moc dlouho neužila a pamatuje si ho jen z raného dětství, kdy trávila čas na rodinné chalupě.

Je také vzdálenou příbuznou Davida Prachaře a jeho syna Jakuba. S Davidem je stále v kontaktu a ráda si na jeho představení zajde do divadla. Na svého příbuzného prozradila, že velice dobře maluje a dělá linoryty. Doma má jeho obraz.

Filip s Hankou u lékaře
Filip s Hankou u lékaře | Zdroj: Pavla Černá / © Česká televize

Na seriálu Smysl pro tumor oceňuje hlavně děj plný emocí. Pořádnou dávku emocí prožívá jako Hanka po boku svého dědečka Antonína, který bere nemoc s humorem i nadhledem, a vedle Filipa, kterému se snaží být v jeho těžkém období oporou. Hanka je trochu zvláštní a nedůvěřivá, za sebou nemá snadně dětství a dospívání a trošku jí trvá, než se dokáže otevřít. Potom je její srdečnost a upřímnost odzbrojující.

Alžběta o sobě uvedla, že stejně jako její postava Hana se považuje za citlivou ženu, která má schopnost pečovat a vydat se někomu, koho miluje. Stejně jako Hana se také občas cítí na světě osamělá.

Mladá herečka byla zvědavá na Jiřího Bartošku, se kterým toho v seriálu natáčela poměrně dost. Nervozita opadla hned na začátku půlročního natáčení, kdy si ji zkušený herec vzal do šatny a s cigaretou si probrali text. Celé natáčení ho vnímala jako dědečka.

Zmínila také vztah Hanky a Filipa. Hanka by rozhodně nikdy nenavázala vztah se zdravým Filipem, který byl plný ambic a jeho vztahy se ženami byly založené jen na sexuální přitažlivosti. Hanku začal Filip zajímat až v okamžiku, kdy ho změnila nemoc a stal se citlivým a zranitelným. Začal mít také rád lidi kolem sebe, kteří se mu snažili pomáhat. Přestal být sobecký.

Nejoblíbenější scénou byl pro ni okamžik, kdy pochopí, že Filipovo podivné chování způsobilo zjištění, že mu vypadávají vlasy. Sice to čekal, ale i tak byl hodně zaskočený a nešťastný. A Hanka jeho trápení vyřešila tak, že mu oholila hlavu. A právě v ten okamžik se v jejich vztahu něco událo…

Zdroje článku: