Seriál Přátelé: Zavzpomínejte v kvízu na obyčejné životy amerických kamarádů

Seriál Přátelé: Zavzpomínejte v kvízu na obyčejné životy amerických kamarádů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Přátelé je s námi již téměř 40 let. Nejedna televizní stanice jej pravidelně reprízuje. U televizních obrazovek v tu dobu sedí tisíce diváků. Ti jsou věrní skupině šesti přátel a jejich životním příběhům. V našem kvízu si ověřte, zda o nich víte skutečně vše.

Nepovedená manželství i útěk ze svatby

Legendární seriál, jehož pilotní díl nese název Zrušená svatba. Ross, který se rozvádí kvůli tomu, že je jeho současná žena lesba, se kterou čeká dítě. Rachel utíkající ze svatby s mužem, kterého nikdy nemilovala. Už víte, o jaký seriál se jedná? A co když vám napovíme jmény hlavních postav? Rosse, Monica, Rachel, Phoebe, Joey a Chandler? To už asi každému musí dojít, že se jedná o seriál Přátelé. Seriál, který dodnes milují lidé po celém světě.

Seriál Přátelé v číslech

10 sérií a 236 dílů. Tak přesně to je množství oblíbené zábavy převedené do čísel. A s čísly můžeme pokračovat. 22. 9. 1994 došlo k vůbec prvnímu představení seriálu v televizi. Premiéra se tehdy odehrála v USA. Do České republiky snímek přišel až o 3 roky později, a sice 4. 1. 1997. Stejně jako u prvního, tak i u posledního dílu byla mezi Českou republikou a USA několikaměsíční časová prodleva. Legendární poslední díl závěrečné série v USA spatřil světlo světa 6. 5. 2004.  V České republice byl představen až 29. 12. 2004.

Přátelé již nikdy nebudou jako dřív

Šestice přátel, která se sice občas poškorpila, nikdy se však nerozdělila, již nikdy nebude pohromadě. V říjnu roku 2023 totiž jedna z hlavních postav, představitel Chandlera, zemřela. Herec Matthew Perry se dlouhá léta potýkal s démonem, který nese název alkohol, drogy a léky. Vypadalo to sice, že svůj boj začíná vyhrávat, ale za nepříliš vyjasněných okolností byl ve svém domě nalezen mrtev. Muž, který po dlouhá léta tvořil součást nezapomenutelné party Přátel, je tak prvním, kdo vypadl z kola ven. Jeho seriáloví Přátelé hromadně vyjádřili lítost nad jeho skonem.

Zdroje článku: