Pamatujete na herce ze seriálu Sabrina, mladá čarodějnice? Takhle se od 90. let změnili

Pamatujete na herce ze seriálu Sabrina, mladá čarodějnice? Takhle se od 90. let změnili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Sabrina, mladá čarodějnice byl jedním ze zábavných hitů, na kterých jsme v 90. letech ujížděli. Šarmantního mluvícího kocoura Salema, toužícího ovládnout svět, a dvě potrhlé tetičky jsme si zamilovali. I po skončení vysílání se někteří herci nadále věnovali hraní, jiní s ním ale sekli.

Komedie o čarodějce, kocourovi a potřeštěných tetách

Sabrina, mladá čarodějnice je americký televizní sitcom vytvořený na základě stejnojmenné komiksové série. Premiéru měl 27. září 1996 na stanici ABC, kde jej coby součást seriálu TGIF sledovalo přes 17 milionů diváků. V hlavní roli se představila Melissa Joan Hartová jakožto americká teenagerka Sabrina Spellmanová, která se v den svých šestnáctých narozenin dozvídá, že má kouzelné schopnosti. Žije se 600 let starými tetami, čarodějkami Hildou (Caroline Rhea) a Zeldou (Beth Broderick) a jejich mluvícím kocourem Salemem (v originále hlas Nicka Bakaye) ve fiktivním městě Westbridge ve státě Massachusetts. Seriál o dospívající čarodějce, jež se snaží vyvážit úskalí středoškolského života s utajenými schopnostmi, sestává ze 163 epizod a vysílal se sedm sezón až do dubna 2003.

Herečky ze sitcomu o Sabrině to láká k vánoční tematice

Nyní 47letá Melissa Joan Hart se tři měsíce po skončení magické série provdala za Marka Wilkersona, s nímž má tři syny (první se narodil v lednu 2006, druhý v březnu 2008 a třetí v září 2012). V roce 2009 soutěžila v pořadu Dancing With the Stars, což je obdoba našeho oblíbeného StarDance, a nadále pokračovala v herecké kariéře. V letech 2010–2015 hrála v sitcomu Melissa & Joey, objevila se i v několika filmech a televizních pořadech, včetně Vánočního únosu (2007), Vánoc v přímém přenosu (2016) nebo Dear Christmas (2020).

Komička Caroline Rhea po Sabrině uspořádala několik stand-up speciálů, jeden rok měla i vlastní talk show a v letech 2004 až 2006 uváděla pořad The Biggest Loser. Vidět jsme ji mohli i ve filmech, mj. Rande s upírem (2000), Vánoce naruby (2004) nebo Láska a tanec (2009) aj. V roce 2020 si zopakovala roli tety Hildy ve dvou epizodách seriálu Sabrinina děsivá dobrodružství (Chilling Adventures of Sabrina) od Netflixu.

Také Beth Broderick účinkovala v mnoha filmech a televizních pořadech, např. v Dvojkroku (2014), Kouzelné orchideji (2016), Vánočním městečku (2019) nebo Velkých rodinných Vánocích (2021). Roku 2014 se znovu setkala s Melissou Joan Hartovou v epizodě seriálu Melissa & Joey a podobně jako Caroline Rhea si krátce zopakovala roli Zeldy v Sabrininých děsivých dobrodružstvích. Je rovněž zakladatelkou jedné z prvních newyorských organizací pomáhajících lidem trpícím AIDS.

Přítel skládá písničky, rivalka skončila na Broadwayi

Nate Richert ztvárnil Sabrinina přítele Harveyho. Po této roli si zahrál ve čtyřech filmech, než v roce 2006 odešel do hereckého důchodu. Roku 2019 se oženil s herečkou jménem Malorie Felt, v současnosti pracuje jako písničkář.

Jennu Leigh Greenovou si můžete pamatovat jako nesnesitelnou Libby, samozvanou královnu školy a Sabrininu rivalku. Ta se herectví věnovala nadále i po skončení seriálu. Získala např. roli v muzikálu Wicked a vystupovala na Broadwayi.

Zdroje článku: