Prostřeno: Vaří mladá generace a pro budoucnost lidstva to nevypadá vůbec dobře

Prostřeno: Vaří mladá generace a pro budoucnost lidstva to nevypadá vůbec dobře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Občas se v tomto pořadu objeví opravdový mladý kuchařský talent, to se však o soutěžících v následujícím týdnu říct nedá. Problémy s oddělením bílku od žloutku, s opečením pečiva nebo odpudivě vypadající tatarák z nějakého hovězího z obchodu. A jeden z kuchtíků vypadá jako závislý, ale ne na jídle.

Příští týden by se mohl nést s nálepkou, kdo uvaří, nebo alespoň připraví něco k jídlu. Ale protože všichni strávníci jsou na tom podobně, asi budou spokojení s tím, co na talíř dostanou. A že to moc dobře nevypadá a možná ani nechutná, tak moc nevadí. Laťka není nastavená moc vysoko.

Vaření mladé generace zahájí Anna

Zdroj:FTV Prima

Prodejkyně zájezdů Anna (26) se především věnuje dětem. Případnou výhru by dala do rodinné kasy. Menu postaví z nejoblíbenějších jídel jejich rodiny, během zábavy se budou malovat hrnečky. Snaží se všechen volný čas věnovat svým dětem. Sama o sobě tvrdí, že je klidná, nekonfliktní a tvrdohlavá. Ráda připravuje klasická česká jídla, občas něco ze zahraniční kuchyně a ráda zkouší nové věci. Kromě vnitřností má ráda prakticky vše. Nikdy by nesnědla vnitřnosti. Mezi její oblíbená jídla patří halušky, sushi a zeleninové saláty.

Maminka na mateřské dovolené brzy zjistí, že má zcela jiný životní styl než její hosté. Jediná je vdaná a má rodinu. Nemůže to přehánět se sladkým, má diabetes a docela konzervativní názory. Pro své hosty připraví to nejlepší ze své domácí kuchyně – guacamole s chipsy, brokolicový krém s krutony, hovězí po burgundsku s bramborovou kaší a tiramisu (na český způsob). Anička se bude soustředit spíš na vaření a na nějaké ty fórky čas mít nebude. Anička si s recepty moc hlavu neláme a když něco nemá, tak to do jídla nedá nebo něčím jiným nahradí. V televizi je asi každý den, tak si s přípravou moc práce nedala, a to je ještě to lepší, co v týdnu diváci uvidí.

V úterý se pokusí zabodovat Rita Ariana

Servírka a animátorka Rita Ariana (18) si už ve třinácti řekla, že se jednou přihlásí – a je to tady. Ráda tráví čas s rodinou, kámoši nebo sama se sebou. Úplně nejraději ze všeho má cestování, a to něco stojí. Zatím je v procesu sebepoznání, ale může o sobě říct, že je sluníčková, trhlá, empatická a občas až příliš laskává duše. Pokud by vyhrála, tak by jako první vzala svoji malou ségru na obrovskou zmrzlinu. Část by investovala a za zbytek by si koupila nějakou nejlevnější letenku a jela by poznávat novou zemi. K vaření má dobrý vztah, jen to moc neumí. Hostitelce se přes všechnu snahu srazí omáčka. Novou neudělá a vaří dál. V té sestavě, co se sejde u stolu, to nikdo nepozná.

Čerstvá maturantka Rita Ariana už nebydlí s rodiči, ale má byt, který obývá se svými spolubydlícími. Jak takové soužití funguje? Docela dobře, protože Ariana ráda uklízí a udržuje byt v pořádku. Jeden ze spolubydlících jí skočí do obchodu pro květák, aby si mohla poradit s úkolem týdne. Kromě něj Ariana nachystá hummus, rajčatovou polévku, gnocchi se sýrovou omáčkou a kuřecím masem a kouzelný dortík. Je naprosto fascinující, co to děvče dokáže vydávat za kuchařské umění. Snad jí alespoň to uklízení jde.

Ve středu se předvede Sebastian, chce být v televizi

Zdroj: FTV Prima

Student Sebastian (23) by byl rád kreativním producentem nebo režisérem. Zajímá ho problematika dětských psychiatrických nemocnic a jeho plánem je natočit dokument o šikaně dětí v těchto institucích. Poté by se chtěl věnovat komediím. Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně. Sebastian chce být v televizi, baví ho vaření a rád získá zkušenosti s natáčením. Pokud by vyhrál, tak by přispěl mámě na nový bojler a tátovi na stavbu domu. Koupil by si novou kameru na natáčení svých projektů, Asi by si měl zjistit ceny zboží. Jako zábavu si připraví canis terapii (jeho přítelkyně má psa) – doma nebo venku v parku u domu. dla do menu si vybral, protože je každý z chodů kromě předkrmů spojen s jednou osobou v jeho životě. To, že je neumí připravit, mu nevadí. Má přece po ruce mobil.

Prostředí, ve kterém Sebastian hosty přivítá, bude trochu stísněné. Sedět se bude u miniaturního stolečku a sám hostitel neví, jak se k němu vejde. Sebastian doufá, že hosté ocení jeho menu: domácí tortillové chipsy, guacamole, rajčatovou salsu, zakysanou smetanu s čedarem, francouzskou cibulovou polévku se sýrem a chlebem, tatarský biftek z hovězího masa a vegetariánskou verzi, opečený chléb a piškotový dort s ovocem. Všude bude dávat česnek a chilli papričky. To bude chtít hodně odvahy k ochutnání.

Ve čtvrtek zabojuje o výhru Karolína

Zmrzlinářka Karolína (19) se do pořadu dostala kvůli sázce. Nedávno odmaturovala. Nyní pracuje ve zmrzlinárně jako prodejce zmrzliny. Výhru by použila na cestování. Proč toto menu? Každý, kdo ochutnal její avokádový toust, ho chválil. Polévku vybrala, protože je její oblíbená a hodí se do letních dnů. Hlavní chod patří mezi její oblíbená jídla a tiramisu dle jejího názoru nikoho neurazí.

Pánové přijdou dle dresscodu v sukních. Karolína nezvládne použít troubu. Servírovat zmrzlinu je prostě snadnější.  Karolína nevaří u sebe doma, ale v půjčeném bytě a sází na avobread s uzeným lososem a vejcem, polévku pomodoro, pastu s krevetami a parmezánem a tiramisu nakonec. Asi módní recepty z internetu.

V pátek s Jakubem

Zdroj: FTV Prima

Podnikatel Jakub (26) je v soutěži díky přihlášce od kamarádky. Dřív sportoval,  pak začal dělat umění a časem i začal vydělávat peníze. Menu nikdy nevařil a našel ho na internetu. Produkce zřejmě nesehnala nikoho, kdo by uměl vařit.

Jakub má rád techno, rap a různé tvůrčí činnosti. Sám o sobě tvrdí, že je klasický podnikatel v obleku, dobrý kamarád a sociopat. Jakub samozřejmě dokáže překvapit, když udělá fata morgánu, mexické gazpacho s lízancem Asie, jamajský barbecue burger a tropickou bowli. Jakub hosty a KAMERU pozve do netradičního prostředí – do podzemního prostoru, kde pracuje (KAŽDÁ REKLAMA SE HODÍ). Všude okolo je spousta oblečení a zajímavého vybavení. Ne všem se ale večeře v podzemí bude líbit. V Aničce vyvolá nepříjemné stavy, chce na sebe ještě upozornit. Hosté se sice moc nenasytí, ale o tom tento pátek ani nejde.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text