Prostřeno: Rejdící kočky na jídelním stole, hasičské cvičení i dlouhé debaty o taktice

Prostřeno: Rejdící kočky na jídelním stole, hasičské cvičení i dlouhé debaty o taktice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soupeřit se v příštím týdnu bude u plzeňských sporáků. Jak to soutěžícím půjde, jakou taktiku zvolí a kdo najde pod poklopem vysněnou výhru? Nikdo se nepřizná k taktizování, ale opak je pravdou.

V pondělí se ke sporáku postaví Lenka

Hosté budou nesví z prostředí, do kterého je Lenka pozve. I z toho, že hostitelka nechává hosty, aby se obsloužili sami. Šmejdit se bude v dětském, možná kočičím pokoji. Kočky z pokoje nakonec utečou a lezou po prostřeném jídelním stole. Objeví se v jídle chlupy? Lenka se přizná, že před natáčením Prostřena uklízela víc než před vánočními svátky, vymalovala a koupila nové příbory. Nezaměstnaná Lenka (48) se do pořadu přihlásila sama. Pokud by vyhrála, tak by dala každému soutěžícímu 1000 Kč za snahu a zbytek by použila na rodinou dovolenou. Většinou vaří z donucení, ale i přesto si na tom dává pokaždé záležet.

Zdroj: FTV Prima

Lenka připraví tataráček ze zeleného chřestu a avokáda s mini rozpeky, mňamku se sýrem a domácím drobením, medailonky z vepřové panenky s fazolovými lusky a šťouchanými bramborami a lemon posset s jahodami a strouhanou čokoládou. Z polévky se vyklube obyčejná voda s bujónem, která má být falešný hovězí vývar, a dezert bude velkou záhadou. Hostitelka ale bude se svým večerem spokojená, a to je hlavní. ¨

V úterý je hostitelem mamánek Aleš

Aleš pojme svou prezentaci při vaření trochu jako seznamku. Přizná, že ho při vaření hodně inspirovala jeho maminka a že také takovou hledá ženu. Se stejným kulinářským talentem. Není divu, že je pořád sám. A to i přesto, že má skvělé fáro a umí vařit.

Podnikatel Aleš (49) vaří rád, ale ne často. Pracoval jako podlahář a nyní je majitelem podlahářské a stavební firmy. Je svobodný a žije sám. Pokud by vyhrál, výhru by si užil. Určitě by někam jel a cestoval. Jako zábavu si chce pro své hosty připravit projížďku kabrioletem po náměstí.

Sám o sobě říká, že je pracovitý, klidný a plní si své sny. Podávat se budou plněné zapečené žampiony, toust, hráškový krém, špagety aglio olio a variace pudinků.

Středa patří Jakubovi

Zdroj: FTV Prima

Středeční soutěžící Jakub se pochlubí třemi druhy tataráku a hosty mile překvapí. Komu dojde, že jeden z tataráků je úkol týdne? Který bude nakonec hostům chutnat nejvíc? Lenka se bude opět ptát po česneku. A bude zklamaná. V tataráku chybí. Jakub si troufne na přípravu dezertu Pavlova. Hosté si myslí, že se tak dezert jmenuje po babičce… Lenka si myslí, že je čeká čokoládová dobrota. Také se bude grilovat a hosté ocení, že se ptá, jak kdo chce kus masa propéct. Monika je nadšená z parádního menu. Projeví se to ale také na bodování?

Stavbyvedoucí Jakub (26) přijal účinkování v pořadu jako výzvu. Rád se baví se svými přáteli. Má rád hokej, hasiče, vodní a vinařskou turistiku. Sám o sobě tvrdí, že je společenský, zábavný a vždy se raději směje, než hádá. Nejí a ani by nesnědl tlusté maso, zabijačkové produkty a ošklivé jídlo. Mezi jeho oblíbená jídla patří pečené prase, ale pokud je hlad, tak i kachna je dobrá. Zaujme jeho jednoduché menu ostatní soutěžící?

Ve čtvrtek vaří Martin

Čtvrteční hostitel Martin je v Prostřeno již podruhé. Vařit bude chalupářský guláš i krémovou polévku. Kdo ji ocení, kdo si bude přát česnekovou a proč si Martin připravil jednodušší menu než při poslední účasti? Dezert ale Martinovi hosté neocení. Připadá jim, že jsou trochu ve školce, trochu ve školní jídelně.

Míchač barev Martin (51) má třetí manželku a pět dětí. Do pořadu se přihlásil podruhé, a to pro dobrou zábavu. Účinkoval tu už v roce 2019. Rád by se dobře najedl. Pokud by vyhrál, tak by peníze dal do své chalupy. Jako zábavu si pro své hosty připraví živou hudbu na zahradě. Při společném stolování mu vadí ticho, nejí sladké a vaření je pro něj relax. Martin napodruhé sází na jednoduchou kuchyni, aby stíhal. Ale ani tak stíhat nebude, a navíc jednoduché recepty jeho soupeře neoslní. Jednotlamky, krémová polévka, chalupářský guláš ani sladká tečka hostům nebudou připadat jako dostatečně reprezentativní soutěžní pokrmy. A nebude vždycky jednoduché vyslechnout si kritické poznámky. Jak se s nimi Martin popere?

V pátek u Moniky

Zdroj: FTV Prima

Páteční hostitelka Monika představí neotřelé menu, které doslova zamotá jejím hostům jazyky. Přizná, že chce vyhrát. Ale povede se jí to? Jaké očekávání budou mít hosté a koho ostatní považují za hráče? Nad dezertem si to hosté všichni vyříkají, bude to ale upřímné?

Laborantka Monika (55) je rozvedená a žije s přítelem. Dohromady mají čtyři dospělé děti. Do pořadu se přihlásila, protože si to chtěla vyzkoušet. Případnou výhru by použila na cestování.

Monika nezklame, když vsadí na odvážné menu. Většinu chodů hosté neznají a budou mít problém jejich názvy vůbec vyslovit. Monika připraví chřestovo-sýrový quiche, thajskou mrkvovou polévku s kuřecím masem a skleněnými nudlemi, lososa s baby špenátem a rýží basmati a lehký ovocný cheesecake. A protože je to večer poslední, dojde i na řešení taktiky a hledání taktika. Byl u stolu? A kdo to byl? A kdo tento týden zvítězí?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text