Přestupný rok se může tvářit rafinovaně, ale romantiku neschová. Amy Adams a její přirozený projev ani tentokrát nezklame

Přestupný rok se může tvářit rafinovaně, ale romantiku neschová. Amy Adams a její přirozený projev ani tentokrát nezklame
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Realitní makléřka Anna Bradyová je frustrovaná z toho, že její přítel, kardiolog Jeremy Sloane, ji ani po čtyřech letech stále nepožádal o ruku. Rozhodne se odcestovat z Bostonu do Dublinu, aby ho požádala o ruku 29. února. Jeremy je na konferenci a irská tradice dává ženě naději, že snoubence převeze.

Během letu bouře odkloní letadlo přes Cardiff na britskou stranu Irského moře. Anna si najme loď, která ji vezme na západ do Corku. Nehodlá se vzdát. Závažnost bouře vede k jejímu vylodění v malé přímořské vesnici Dingle. 

Tam Anna požádá Declana O'Callaghana, nevrlého irského hostinského, aby ji odvezl do Dublinu. Declan nemá o ženách moc dobré mínění a Anna a její značkové věci slečny z města ho spíše dráždí. Na druhou stranu se nad jeho hostincem stahují mračna a hrozí mu exekuce. Proto mu přijde rozumné tu městkou fiflenu obrat alespoň o 500 EUR.

Navíc se cestou baví – vysmívá se mladé ženě kvůli jejímu pošetilému nápadu. Cesta skrývá nejednu nebezpečnou nástrahu, a tak auto nakonec končí v potoce. V plánu je pokračovat vlakem, ale ani to neklapne.

záběr z filmu
záběr z filmu | Zdroj: TV Nova

Nakonec musí zůstat na velice konzervativním místě v Tipperary, kde předstírají, že jsou manželé, aby je tam vůbec nechali. Během večeře se ostatní páry nebrání něžnostem, a i po Anně a Deklanovi se žádá, aby udělali romantické gesto. Polibek je oba zaskočí. Nakonec stráví noc v manželské posteli, ale ani jeden nepřizná, že líbání bylo v něčem výjimečné.

Při další cestě, kdy se nevyhnou stopování, zastihne dvojici krupobití a schovají se v nedalekém kostele. Už to začíná vypadat, že i nebesa se spikla, aby Anna nepřijela včas.

Špatně se však nemají a místní z kostela je zvou na svatbu a na recepci. Anna už si zdaleka není svou láskou k příteli tak jistá. Cítila to správně? A co hůř, Deklan už jí nepřijde tak děsivý a arogantní. Mladý muž už není jako pevnost a svěřuje se, že byl kdysi zasnoubený, ale přítelkyně mu utekla do Dublinu i s prstýnkem, který patřil jeho matce.

Deklan
Deklan | Zdroj: TV Nova

Věci naberou rychlý spád. Anna se potká s Jeremym, který ji požádá o ruku. Je z toho sice zmatená, ale Deklan už zmizel, a tak návrh přijímá.

Na zásnubním večírku v Bostnu se Anna dozvídá, že ji Jeremy požádal o ruku jen kvůli vyhlédnutému bydlení. Jako oficiální pár měli lepší vyhlídky působit seriózně.

Annu se tak vydává do hospody v Dingle, aby Declanovi nabídla vztah bez závazku.

Zdroj článku:
  • Autorský text