Kolik byste mu hádali? Pavel Nový z Ulice slaví právě dnes narozeniny

Kolik byste mu hádali? Pavel Nový z Ulice slaví právě dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Pavel Nový, který je v Ulici známý jako profesor Kalina, oslaví 5. září své 74. narozeniny. Herci samozřejmě gratulujeme a přejeme mu ještě spoustu nových rolí a v seriálu Ulice další napínavé dějové linky. Co asi Kalinu čeká v této sezóně? 

Profesor Kalina je nejstarší z profesorského sboru 

Profesor Kalina patří k nejstarším článkům učitelského sboru, ale přesto si v něm vede velice dobře. Ačkoliv má na spoustu věcí jiný, řekněme zastaralý názor, umí vyslechnout úvahy mladší generace učitelů.

Co mu ale zbývá? V opačném případě by totiž neměl skoro s kým mluvit. Gymnázium se omladilo a Kalina sdílí kabinet s mladičkou učitelkou Magdou, s Prokopem a také s Otou Puklickým, s nímž ho pojí také rodinné vazby. Mezi studenty Kalina určitě nepatří k nejoblíbenějším učitelům. Učí matematiku, ale na škole se teď nosí ekologie, k níž bohužel nepřičichl, a proto pro ni nemá pochopení. 

Kalina, stejně jako jiní učitelé, si vytipuje žáky, kterým jejich předmět jde. Jednou z nich byla také Anežka Klímová, která matematiku ovládá levou zadní. Bohužel se celé přípravy na olympiádu maličko zvrhly, když Kalina začal na Anežku tlačit a pronásledoval ji všude možně. Anežka ale v té době o matematice nechtěla ani slyšet, protože chtěla sbalit Štefana. Ten ale později stejně začal chodit se Svatkou.

Jako profesor Kalina je Pavel Nový občas nekompromisní, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ze spárů Kaliny dostávala Anežku učitelka Magda 

Do konfliktu se s profesorem Kalinou dostala učitelka Magda po tom, co ho upozornila na fakt, že Anežka matematickou olympiádu zase tolik nehltá. Všimla si totiž, jak Anežka sedí v kabinetu Kaliny celá skleslá, protože chtěla být úplně někde jinde.

Ti dva si vyměnili názory a pak, když Anežka přešla na ekologickou olympiádu, kolem sebe chodili jako dva rozzuření býci. Naštěstí se vše uklidnilo a teď si Magda s Kalinou dokonce zahraje i šachy. Magda však nebyla jedinou učitelkou, se kterou se Kalina dostal do konfliktu. Podobné tření s ním měla i Tereza Jordánová, vzpomínáte? Také jí se Kalina pokoušel podsouvat své zastaralé názory na výuku. 

Ukázalo se, že má Kalina schopnost vcítit se do druhých 

Před prázdninami, kdy u Magdy eskalovala aféra s Prokopem, a s celou tou komedií ohledně svatby s Mirkem se Kalina ukázal nejen jako empatický, ale i velmi rozumný člověk. Moc dobře viděl, jak se v tom Magda plácá, a dokonce jí nabídl, že za ni vezme hodinu, když bylo nejhůř. Magdě mimo jiné poradil, aby dlouho neseděla na dvou židlích, protože by také nemusela mít nic. Přiznal také, že je to jeho vlastní zkušenost a že by byl nerad, kdyby Magda s láskou dopadla stejně jako kdysi on. 

Kalina se zkrátka nezdá, ale dřímá v něm romantická duše. O tom se mohli přesvědčit diváci i v době, když se začal dvořit Božence Puklické. S ní žije dodnes. 

Zdroj článku:
  • Autorský text