Osudové lásky herecké legendy Radoslava Brzobohatého

Osudové lásky herecké legendy Radoslava Brzobohatého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať hrál železničáře, sedláka nebo špiona, přitahoval pozornost diváků a ženy jihly nad jeho ostře řezanými rysy a vypracovanou postavou. Ale neokouzloval jen vzhledem. Měl podmanivý hlas, talent i charisma.

Jeden čas to vypadalo, že partnerství s Jiřinou Bohdalovou nemůže nic narušit. Z jejich bytu se sice ozývaly pořádné hádky, ale nakonec vždy následovalo usmíření. Nebylo žádným tajemstvím, že si byl Brzobohatý svého šarmu vědom a pozornosti žen se nebránil. Chtěla ho každá.

S Jiřinou Bohdalovou jim to však fungovalo jak v soukromí, tak před kamerami. Oba už za sebou měli nevydařené vztahy. Vše se změnilo, když odjel natáčet na Slovensko film Noční jezdci a prožil románek s Hanou Gregorovou. Temperamentní herečku okouzlil vysportovaným tělem a charismatickým pohledem. Bylo mu 48 let a do vášnivé a o dvacet let mladší kolegyně se bezhlavě zamiloval. Začal si mladou herečku namlouvat tak okatě, že to neušlo lidem ze štábu.

Gregorová si však myslela, že je pro něj jen další kořist a snažila se odolávat. Neměla ve zvyku se během natáčení zaplétat s kolegy. Jenže Brzobohatý byl hodně vytrvalý. Jiskření bylo mezi herci tak silné, že se o něm dozvěděla i Bohdalová v Praze. Odjela na Slovensko, aby manželovi připomněla, že už má závazky. Jenže už s tím nic moc dělat nemohla.

Brzobohatý začal jezdit na Slovensko stále častěji a bylo jasné, že tentokrát už pár manželských hádek vzduch nepročistí. Na řadu přišel ošklivý rozvod a Bohdalová tak velkou zradu dlouho nemohla strávit.

Ani Hana Gregorová to neměla snadné. Byla v té době provdaná za jordánského lékaře a měla s ním dceru. Na vystěhovalecký pas s ním často pobývala v Dubaji a na Slovensku byla tenkrát vlastně náhodou, když dostala nabídku na roli ve filmu Noční jezdci.

Přestože jejich vzplanutí lidé moc šancí nedávali, nakonec jim manželství vydrželo přes třicet let a vydrželo i ve zlých časech. Už v roce 1983 se jim narodil syn Ondřej, který svého otce rozhodně nezapře. Dceru, kterou si Gregorová přivedla do vztahu, vychoval Brzobohatý jako vlastní.

Když musel herec nedobrovolně opustit Divadlo na Vinohradech, našel v rodině oporu, a tak vzniklo nové divadlo. O jeho chod se starala hlavně manželka s dcerou, protože Brzobohatý chtěl hrát, ne podnikat. Hodně práce měl i u filmu a v televizi. Od jeho ženy ho rozdělila až smrt. Ještě se stihl udobřit s Jiřinou Bohdalovou a po letech, kdy si Bohdalová vždy zařizovala práci tak, aby se bývalým manželem nepotkala, spolu natočili film Vrásky z lásky.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský článek