Oppenheimer: Nový trhák v režii Christophera Nolana

Oppenheimer: Nový trhák v režii Christophera Nolana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, o němž se v poslední době hodně píše, dostává konkrétní podobu a slibuje zajímavou podívanou s kvalitním hereckým obsazením. Ve filmu by kromě Cilliana Murphyho a Emily Blunt měli být také Matt Damon a Robert Downey Jr.

Nová informace o účasti těchto hereckých hvězd ještě nebyla oficiálně potvrzená, ale novinka by měla být oznámena každým dnem, protože to vypadá, že došlo k potřebným dohodám. Jedenapadesátiletý režisér Nolan, který je podepsaný pod úspěšnými filmy minulých let, jako je Tenet, Dunkerk nebo Interstellar, bude pracovat na životopisném filmu o známém fyzikovi.

Zdroj: Cillian Murphy / Denis Makarenko / Shutterstock

Robert Oppenheimer (1904-1967) byl americký teoretický fyzik a profesor na University of California. Byl to také válečný šéf laboratoří v Los Alamos a je považovaný za jednoho z „otců atomové bomby. Byl aktivní v projektu Manhattan, který pracoval na prvních jaderných zbraních. Aktivně se účastnil Testu Trinity v Novém Mexiku, kde byla 16. července 1945 úspěšně odpálena první atomová bomba. Z výsledků jeho práce pochází bomby, které byly použity na Hirošimu a Nagasaki. Je mu také připisovaný výrok

Nyní jsem se stal Smrtí, ničitelem světů.

Oppenheimera by si měl zahrát Cillian Murphy a jeho manželku Katherine Emily Blunt.

Zdroj: Emily Blunt / Featureflash Photo Agency / Shutterstock

V tuto chvíli není známo, o jakém životním období vědce film bude. Dílo je charakterizováno jako

epický thriller, který diváky katapultuje do srdceryvného paradoxu záhadného muže, který musí riskovat zničení světa, aby ho zachránil.

Scénář je inspirovaný knihou od Kai Birda a Martina J. Shervina: American Prometheus: Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimeroceněnou Pulitzerovou cenou. 

Zdá se také, že scénář k filmu napsal sám Christopher Nolan, který se tak stane režisérem, producentem a scénáristou svého dalšího projektu.

Podle některých zvěstí by měl nový film slavného Christophera Nolana dorazit do kin 21. července 2023. Projekt je zatím v plenkách a na další podrobnější informace si ještě počkáme.  

Zdá se také, že vůbec poprvé bude film distribuovat Universal, na rozdíl od předchozí spolupráce s Warner Bros. Režisér se tak rozhodl proto, že nesouhlasí s novým pojetím distribuce Warner Bros, kdy jde film souběžně do kin i na stream.

Další herecké obsazení by mělo být známo v příštích týdnech. V zákulisí se šeptá o britské herečce Florence Pugh a ve hře je i jméno Rami Malek.

Downey Jr. bude podle IMDb hrát bývalého ministra obchodu Spojených států Lewise Strausse a Damon ztvární generálporučíka Leslie Grovese, který dohlížel na vývoj atomové bomby.

 

Zdroj: