Vzpomínáte na Ondřeje Krause z Ulice? Teď primářuje v Chlapovi

Vzpomínáte na Ondřeje Krause z Ulice? Teď primářuje v Chlapovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ondřej Kraus se v seriálu Ulice začal objevovat roku 2010. Inteligentního a vtipného novináře si zahrál Jiří Dvořák, kterého teď můžete vídat v seriálu Chlap v podstatně méně sympatické úloze doktora Marka Sýkory, jenž způsobil smrt pacienta.

Jaký byl Ondřej Kraus a komu z Ulice vstoupil do života?

Nové postavy v Ulici bývají zpočátku přijímány s rozporuplnými pocity. Někteří diváci si je okamžitě oblíbí, jiní je neakceptují nikdy. Nejinak tomu bylo v případě vdovce Ondřeje Krause, jehož si v roce 2010 zahrál Jiří Dvořák. Mezi fanoušky tenkrát způsobil rozruch, ale zejména divačky v něm našly zalíbení.

Ondřej dříve pracoval v Brně, kde se seznámil s rozvedenou Bárou Jordánovou. Kvůli lásce k ní se následně přestěhoval do Prahy i se svými dvěma dcerami, starší Janou a mladší Míšou, které dosud vychovával sám. Vystudoval žurnalistiku a práce novináře v něm vzbuzovala zodpovědnost, vážnost a serióznost, což ovšem neznamená, že by neměl smysl pro humor.

Laskavá povaha, vlídnost a šarm mu pomáhaly vyjít prakticky s každým a překonat náročné období sžívání pubertálních dcer s Bárou, novou nevlastní matkou. Rodina si žila spokojeně v původním bytě Jordánových, dokud idylku nenarušila mafie reagující na Ondřejovy články v novinách. V důsledku nastalého stresu se Bára zhroutila. Nakonec se ale zase vše v dobré obrátilo. Bára i s novou rodinou zmizela z Ulice poté, co se s Ondřejem vzali a postavili si domeček za Brnem.

Jiří Dvořák jako doktor Sýkora zavinil smrt pacienta

V seriále Chlap ztvárňuje Jiří Dvořák na první pohled sympatického interního specialistu Marka Sýkoru, kterého kolegové uznávají a mají ho raději než přísného primáře Franka.

Už v prvním díle však diváci zjistí, že není všechno takové, jak se zdá. Sýkora totiž způsobil záměnu jmen dvou pacientů, v důsledku čehož zemřel nevinný mladík. Frank na to přišel, ale než stačil učinit patřičné kroky, otec zemřelého chlapce jej postřelil do hlavy, aby se pomstil. Frank zapomněl na posledních dvanáct let života, a to včetně skutečnosti, že si důkazy o Sýkorově pochybení schoval do brašny.

Sýkora pochopitelně využil situace a dělal, jako by se nic nestalo. Za indisponovaného Franka ochotně převzal primariát interny, a když zrovna nepoučuje nezkušené kolegy a neléčí pacienty, pídí se po Frankově brašně a neúnavně pátrá po důkazech svého zločinu. Dokonce se s kumpány vloupal do Frankova bytu, ale tašku ani vytoužené dokumenty nenašel. Čím dál víc ho tak děsí představa, že se vzpomínky bývalému primáři náhle vrátí. Nezbývá mu nic jiného, než se nyní pokusit s Frankem spřátelit. 

Pokud se mu paměť začne vyjasňovat, mohl by se s tou informací svěřit nejdřív právě jemu.

 

Zdroje informací:

Zdroj článku: