Co ste hasiči: Právě tento seriál urychlil rozhodnutí Petra Rychlého, aby opustil roli nejznámějšího gynekologa v zemi

Co ste hasiči: Právě tento seriál urychlil rozhodnutí Petra Rychlého, aby opustil roli nejznámějšího gynekologa v zemi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Petr Rychlý opustil seriál Ordinace v růžové zahradě, média spekulovala o tom, že už je finančně zajištěný a že nekonečný seriál, který ho proslavil, už ho nebaví. Měl se věnovat hlavně pokeru, ve kterém je údajně velmi dobrý.

Svým odchodem z Ordinace zasadil Rychlý seriálu další ránu. Poté, co klesající sledovanost seriálu Nova řešila přesunutím projektu na placenou platformu (místo výměny autorů scénářů), nechala odejít „tahouna seriálu“, aby ho za pár měsíců opět do seriálu vrátila a odradila jeho dějovou linkou přeživší fanoušky.

Rychlý však po odchodu z Ordinace nezačal žít životem zajištěné hvězdy, ale pustil se do natáčení dalšího seriálu – Co ste hasiči. Podle TV Nova měl seriál v premiéře velice dobrou sledovanost, ale kvalitu seriálu můžete posoudit sami, pokud vám toto dílko doposud unikalo.

Petr Rychlý se představuje v roli Petra Pospíšila, který je velitelem jednotky hasičů v obci Horní. Pokud byl jako Čestmír Mázl ideálem ženského lékaře, tentokrát je srdnatým a poctivým hasičem, pro kterého je práce pro hasiče smyslem života. Jeho nadprůměrné nadšení pro vítězství nad požárem moc neoceňuje manželka. Jeho vášeň však umírnit nedokáže. Co na tom, že hasiči nezvládnou dorazit k požáru včas? I dobrý úmysl a snaha se musí ocenit. Šéfa hasičů má prostě každý rád!

Požár však není jediným nepřítelem, kterému se musí srdnatý šéf hasičů postavit. Jeho pravým opakem je místní starosta Vladimír Urban (Václav Kopta), který veřejnou funkci pojal jako dobrý způsob, jak vytáhnout peníze z veřejného rozpočtu. A má v úmyslu si přilepšit i na úkor hasičů.

seriáloví hasiči
seriáloví hasiči | Zdroj: TV Nova

Právě na souboji těchto dvou figurek je seriál postavený. Dobrovolný hasič (jinak řidič autobusu) Petr Pospíšil také moc dobře nenese výsměch, že nestihne žádný hasičský výjezd, a chce na funkci rezignovat. Jenže napřed chce srovnat účty se starostou. Ten totiž odmítá proplatit fakturu za hašení pole.

Celá bitva dvou vesnických osobností se začne pekelně komplikovat v okamžiku, když Petrova syna očaruje starostova dcera.

Pokud čekáte seriálovou pecku, jako je třeba Okresní přebor, tak budete zklamaní. Seriál nepřináší nic nového a spíš se usilovně snaží těžit z vtipných scén jiných seriálů. Nijak nezaujme ani herecké obsazení, až na pohodovou Janu Bernáškovou, která dává seriálu alespoň špetku koření. Ani Robert Urban (soudce Petr ze ZOO) seriálu nepomohl.

Zdroje článku: