News of the Word: Nový western s Tomem Hanksem v hlavní roli přesvědčil kritiky na celém světě

News of the Word: Nový western s Tomem Hanksem v hlavní roli přesvědčil kritiky na celém světě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Netflix tento film dorazil včera. Už nyní se tedy objevují první recenze tohoto dobrodružného westernu od režiséra snímku "Krvavá neděle" Paula Greengrassa.

Tom Hanks a Helena Zengel v hlavních rolích

„News of the Word“ (česky „Zprávy ze světa“) se odehrává na americkém divokém západě v roce 1870. Kapitán Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) cestuje z města do města, aby informoval a pobavil obyvatele novinkami a vyprávěl o poutavých dobrodružstvích z prérie. Jednoho dne narazí na mladou dívku. Malá Johanna (Helena Zengel) nemluví anglicky a strávila mnoho let u původních amerických obyvatel, přesněji u Kiowů. Navzdory všemu chce kapitán Kidd vzít Johannu k jejím posledním příbuzným, jenže ona opravdu nepatří do tohoto podivného, ​​hlučného světa.

Film „Zprávy ze světa“ byl původně plánován jako velký western, jenž má naplnit kina po celém světě, ale nyní se zřejmě ukáže (mimo v USA) pouze na Netflixu. 

Kritiky jsou převážně pozitivní

Na IGN je tento film obzvlášť oslavovaný. Podle nich je film „velmi výjimečný“ a současně také „napínavý a taktéž vyzývavý“. 

I když „Zprávy ze světa“ nenabízí mnoho překvapení či nečekaných zvratů, film získal několik pozitivních hlasů za to, že je to vzrušující western plný hezkých nápadů. Film Movie Nation navíc zdůrazňuje, že je příběh velmi aktuální. „Příběh o nekajícím rasismu, o lidech plných násilí, kteří se tohoto násilí nechtějí vzdát, a o síle svobodného tisku.“

Poté, co německá herečka Helena Zengel (12 let) získala několik ocenění za výkon ve filmu „Narušitel systému“, je mladá herečka i nyní z velké části oslavována za její americký debut. The Hollywood Reporter chválí její výkon jako „vynikající“. Ukazuje svou postavu „drsnou a zranitelnou“, ale zároveň „překvapivě silnou, když musí překonat traumata ze své minulosti“. Zengel se momentálně pohybuje i v rozšířeném kruhu kandidátů na nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Negativní kritiky jsou zatím v menšině. Na stránce s recenzemi Rotten Tomatoes je film hodnocen 88 procenty kladných recenzí. Jedna z mála negativních recenzí pochází od průmyslového časopisu Variety, kde kritik Peter Debruge popisuje snímek jako „dlouhý a nudný road movie“ o „desetileté dívce, která kromě několika krátkých pasáží stěží mluví“.