Tento žánr je vždy potěšující: Podívejte se na nejlepší romantické komedie všech dob

Tento žánr je vždy potěšující: Podívejte se na nejlepší romantické komedie všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když máte den blbec, když se vám nic nechce, anebo naopak máte náladu na sladké ukončení dne, není nic lepšího, než si udělat pohodlí na pohovce, vzít si něco chutného na zub a pustit si romantickou komedii. Zde máte seznam těch nejlepších.

7. Svatba mého nejlepšího přítele (1997) – 62 %

Julia Robertsová touto naprosto zářivou antiromantikou, pichlavou a vtipnou komedií kolem žárlivosti ukázala, že dokáže být pořádná mrcha. Ve filmu P. J. Hogana hraje Dermot Mulroney Michaela, který je dokonalým terčem, na který může Robertsová házet své sarkastické šipky. Dále zde hraje Cameron Diazová, jež ale nedokáže zastínit výkon Ruperta Everetta, který zde hraje jednoho z prvních romských gayů.

„Svatba mého nejlepšího přítele“ má svou nejvýraznější lekci ve vůbec ne romantickém prostředí: někdy je to přátelství, ne romantika, co nás zachrání.

6. Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) – 72 %

Kdo by nemiloval film, na jehož začátku postavy křičí „kurva, kurva, kurva“, když se panicky pokouší dostat se na svatbu kamaráda. Zdá se, že tento film si dal za cíl rozbourat tradiční směr romantických komedií. Místo jednoho manželství a jedné svatbě je jich tu celá řada. Ústřední postava je dokonce zabita a objekt touhy ve filmu, Američanka v podání Andie MacDowellové se v jednu chvíli ještě k tomu provdá za jiného muže. Je to tedy chaotické na druhou.

Herecké obsazení je okouzlující svérázné (zejména zesnulá Charlotte Colemanová), ale „Čtyři svatby“ jsou nejlépe známé tím, že Hugh Grant zde zahájil svou dlouhou kariéru jako nemotorný, rozcuchaný, koktavý romantický hrdina.

5. Samotář v Seattlu (1993) – 72 %

Tato klasická romantická komedie nesmí v žádném seznamu chybět. I když tento film začíná velmi tragicky (Sam (Tom Hanks) truchlí nad ztrátou své milované manželky a matky), dostane druhou šanci na lásku prostřednictvím rozhlasového pořadu. Annie (Meg Ryanová) vystopuje pana samotáře v Seattlu a je ochotná přejít zemi při hledání své skutečné lásky.

Tom Hanks je skvělý herec, to všichni víme, ale jako zhrzený manžel a milující otec je naprosto dokonalý. A finální scéna, kdy se dvě ztracené duše najdou na vrchu majestátního Empire State Building, je do dnes jedna z nejkultovnějších scén všech dob.

Zdroje článku: